TORNAR

Socialistes d'Igualada posa "condicions" a reeditar el seu suport als pressupostos

Jordi Riba posa com a condició que s’afegeixin sis mesures

politica
Dijous, 15 desembre 2016. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una vegada que el govern convergent ha presentat les línies generals dels comptes d'Igualada de cara al 2017, el grup socialista afirma que està obert a pactar i ha demanat incorporar sis mesures com a condició per a l'acord. El batlle Marc Castells assegurava que els socialistes i el grup popular tenen "preferència" a l'hora de pactar.

El grup municipal dels Socialistes d'Igualada manifesta que condicionarà el seu suport al govern convergent si s'inclouen "sis mesures" del seu programa electoral. Entre les accions, ajuts al pagament de quotes per a nous autònoms, bonificacions als veïns que reciclin, el desplegament d'una xarxa de transport en bicicleta, variacions al projecte del Centre Cívic Nord, millores al Passeig Verdaguer i un programa d'habitatges per a persones amb problemes de salut mental.

El portaveu Jordi Riba afirma que "recolzaran el document si s'hi incorporen, sinó el vot serà negatiu". "Volem ser una oposició útil i propositiva i totes aquestes mesures van en aquesta línia. En fer possible la introducció de propostes del nostre programa electoral en l'acció de govern en temes que creiem que la ciutat necessita i pels quals vetllem des dels Socialistes d'Igualada. La nostra voluntat és aquesta i ens agradaria que també fos la de la resta de grups de l'oposició. Ara estem a l'espera d'una resposta" assegura. Esperen que es doni continuïtat a les seves propostes com el programa 'Menja sa a l'insti' per garantir un àpat saludable a aquells joves que estudien ESO i que provenen de famílies amb pocs recursos, que també es mantingui el programa d'ajudes per la rehabilitació d'habitatges amb la condició de que es destinin a lloguer social i que continuïn les beques pels estudiants universitaris. En aquest cas, els Socialistes sol·liciten que "els 37.000 euros que van quedar sense adjudicar aquest any, se sumin a l'import de les beques per l'any que ve arribant fins als 87.000 euros de beques universitàries".

Sis mesures en diversos àmbits

En l'àmbit econòmic, els Socialistes demanen que es creï un programa d'ajudes "per pagar la quota d'autònoms a aquelles persones que s'hi dónin d'alta." L'objectiu és facilitar l'emprenedoria i que molts joves que ara no ho fan per la incertesa que els genera haver de pagar una quota fixa d'autònoms, puguin veure reduït aquest import. Davant el fet que Igualada sigui de les ciutats que es troba a la cua en reciclatge, el grup municipal socialista demana que "el pressupost inclogui una partida per fer una prova pilot que funciona en diverses ciutats d'Europa per promoure el reciclatge. Els veïns tindrien una targeta personal que haurien de marcar cada vegada que llencen la brossa. Si ho fan de manera correcta, rebrien premis i avantatges". Aquesta prova pilot s'hauria de fer "en dues zones d'Igualada amb prou densitat de població com per poder-la avaluar".

En l'àmbit del transport sostenible, els Socialistes d'Igualada demanen que s'aposti pels desplaçaments en bicicleta i, en aquest sentit, proposen desplegar una xarxa d'aparcaments segurs per bicis, els anomenats 'bicibox'. Es tracta d'una xarxa "que ja es troba en funcionament en diversos municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i que té diferents compartiments per guardar-hi bicicletes i els usuaris hi acedeixen mitjançant una clau i de forma gratuïta. La proposta és que es puguin ubicar en punts d'especial concurrència".

Pel que fa al Centre Cívic Nord, el grup municipal socialista recorda que "ja portava incorporat al seu programa electoral la construcció d'un centre cívic pel nord de la ciutat Proposa que l'equipament inclogui sales de biblioteca i d'estudis per donar servei als veïns del nord d'Igualada i descongestionar la Biblioteca Central i les sales d'estudi que en èpoques d'exàmens queden plenes".

En l'àmbit de l'espai públic, el grup Socialista demana revitalitzar el passeig Verdaguer amb dues mesures. D'una banda, "instal·lar tres quioscos al llarg del passeig, de menjar, premsa i flors, on hi puguin treballar joves emprenedors i persones amb alguna discapacitat. I, d'altra banda, arranjar els desperfectes que tenen les rajoles en diversos punts". La sisena demanda dels Socialistes d'Igualada pel Pressupost 2017 és que "es reforci el programa d'habitatge per persones que pateixen problemes de salut mental, que se sumaria a la resta de polítiques de l'ajuntament en aquest àmbit, en col·laboració amb l'entitat ARMPA".

 


1 Comentaris

16 de desembre 2016.15:23h

Respondre

Mejor se guarde la risa, que hay demasida gente de bien que ni se acuerda de lo que es vivir dignamente a costa de ver mierda subir !

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.