TORNAR

Socialistes d'Igualada pregunta pels costos de la gespa del Parc Central

Entenen que seria més viable emprar gespa artificial com al camp de futbol

politica
Dimarts, 20 juny 2017. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

A tocar d'un nou European Balloon Festival, s'ha enllestit pràcticament el camp de vol, ara encatifat de gespa. És una de les fases del projecte del govern igualadí del Parc Central, a l'Avinguda Catalunya.

Socialistes d'Igualada ha manifestat en cun comunicat "dubtes sobre la idoneïtat del camp de gespa que s'ha plantat a l'avinguda de Catalunya". En plena onada de calor i "a les portes d'un dels estius més càlids dels darrers anys", consideren "inadequada" l'aposta per plantar tants metres quadrats de gespa. En aquest sentit, el grup socialista demana al govern de CiU què expliqui com el mantindrà i quin cost tindrà.

El camp situat a l'Avinguda Catalunya, a punt d'obrirQüestionen que l'actuació no és compatible "amb els compromisos contra el canvi climàtic i de conscienciació ambiental que al llarg dels darrers anys ha firmat l'Ajuntament d'Igualada". El grup socialista recorda que mentre era al govern de la ciutat, durant l'època amb l'Entesa, "ja va haver de substituir la gespa natural del camp de futbol de les Comes per gespa artificial davant les dificultats de creixement i manteniment que tenia", l'any 2002. Els progressistes mostren ara "sorpresa" si la ciutat pot assumir els costos. 

Matisen que estan d'acord amb el projecte d'un parc a l'avinguda de Catalunya i que el projecte actual "té l'origen en el que l'Entesa per Igualada havia deixat plantejat a l'any 2010 amb un gran espai per fer-hi tot tipus d'esdeveniments. Aquell projecte, però, no preveia gespa degut al seu cost i dificultats de manteniment en un clima càlid i sense abundants pluges com és el d'Igualada". D'altra banda, el grup socialista demana que el parc no quedi aïllat al mig de l'avinguda de Catalunya i que el govern de CiU continuï el projecte de l'Entesa que preveia pacificar l'avinguda i facilitar les connexions a peu i en bicicleta amb el parc.


10 Comentaris

R

Ramiro

Igualada

23 de juny 2017.16:29h

Respondre

Un atac frontal a la lluita contra el canvi climàtic

c

carme

Igualada

21 de juny 2017.22:18h

Respondre

Quina pena que fan els parcs de la nostra ciutat hi ha falta de plantes o de poda, sistema de reg espatllat per tot el seu recorregut, mobiliari destrossat, manca de papereres mobiliari infantil... Llegir més espatllat que alhora ho fa perillós, il·luminació precària, serveis bruts, rajoles trencades i .....
Ara inauguren un gran parc, en unes condicions exagerades, tant de cost econòmic com mediambiental, pagades amb els impostos de tots per promocionar 4 dies a dues empreses privades.
És just, per a la resta de la ciutadania?

a

antoni

igualada

21 de juny 2017.17:01h

Respondre

però a veure, és gespa artificial o natural? si és artificial no hi veig el problema, apart del de sempre, que els criticaires de mena esteu molt avorrits, a veure si fan alguna escola d’estiu... Llegir més aviat i us apunteu potser?

a

aaqualata

22 de juny 2017.06:54h

Es Natural

E

Eduard Ruiz

Igualada

22 de juny 2017.08:38h

Per la meva part l’hi puc assegurar que no estic gens avorrit, al contrari, però considero un deure, si un deure, dedicar un cert temps a exposar les raons per les quals considero una decisió... Llegir més gens encertada, en aquest cas, de gespa natural que en la noticia d’ahir que vaig comentar quedava prou clar, sense faltar el respecte, i menys insultar, a ningú (autoritats i /o ciutadans).

a

antoni

igualada

26 de juny 2017.11:30h

Molt bé Sr. Eduard, em sembla molt raonable tot el que diu, i potser sí que no és justificable aquesta inversió, tot i que si l’EBF ho necessitava doncs perquè no, si per alguna cosa Igualada... Llegir més és coneguda arreu és per aquest festival.

Al final les urnes seran les que castigaran o recompensaran als que manen actualment, jo havent vist d’on veníem i on estem ara no tinc tan clar que perdin la confiança de la majoria de la ciutat, tot i que potser sí que els hi costarà més revalidar-la....

E

Eduard Ruiz

Igualada

21 de juny 2017.08:17h

Respondre

Realment no sembla una mesura gens encertada en una superfície tan gran, no només pels costos de la inversió i, sobre tot, el manteniment d’una instal.lació contra-natura en el nostre... Llegir més clima mediterrani (pel excessiu consum d’aigua, energia i la repercussió en el canvi climàtic ...) que paguem amb els nostres impostos (quan hi han altres necessitats més prioritàries socials, quan hi ha tanta gent que ho està passant malament, promoció activitat econòmica en general, i de la indústria en particular, per la reducció de l’atur i la precarietat del treball, etc. etc.).

També pel missatge que es dona a la ciutadania pel que fa a la proliferació d’instal.lació contra-natura en el nostre entorn (malgrat s’ho pugui pagar de la seva butxaca), en contra d’una cultura responsable, social i mediambiental.

Crec que des de la ciutadania també em d’alçar la nostra veu, independentment dels grups polític o d’interès que adopta iniciatives en contra dels valors en que creiem i defensem amb convicció.

e

el sr ramon

les rambles dels castells

21 de juny 2017.16:46h

La ”empresa” de la Sra Marta Ferrusola, abans de que es dediques als missals, era especialista amb gespa, sols cal recordar el ”pelotazo” de la gespa de Camp del Barça. $$$$$$$$$... Llegir més /> Esperem que amb aquesta gespa, no passi quelcom semblant, i dintre de quatre dies, la haguem de arrancar.
Es clar que el Sr Castells, sempre ens podra dir, que va se degut, a unes condicions ”climàtiques anòmales”

E

Eduard Ruiz

Igualada

22 de juny 2017.08:28h

Bé, ja sabem que la inversió ha estat de 400.000 €.

El que no s’èntén que tinguem d’esperar un any per saber el cost del manteniment (“low cost” ?).
... Llegir més /> Serà el real, però suposo que pels tècnics municipals (i van informar als polítics per pendre la decisió) es va avaluar una previsió, donada la seva importància, a partir d’experiències anteriors, de terrenys i climes similars, i també els resultats de l’evolució al llarg de les estacions d’un any i al llarg dels anys (com a més propera va ser la fallida del camp de gespa natural del camp de futbol; es coneixen altres reixides ??), tot extrapolant les previsions pels “anys de vida” de la gespa (quants ?), que pel que sembla son negatives pel que fa a l’increment de temperatures i la manca de pluges.

Invocar a anteriors “pífies” municipals anteriors (com el World Trade Center, les arcades d’entrada
al parc de l’Estació Vella, etc.) no justifiquen actuacions inadequades noves, al contrari ens han de fer relexionar sobre el retorn social i econòmic per la ciutat, entre diferents alternatives en una situació de recursos escassos.

B

Bernat

Igualada

20 de juny 2017.17:19h

Respondre

aquesta gespa és més fum i del gros. Vull veure com estarà el segon dia de festival després de que els cotxes i remolcs amb els globus l’hagin trepitjat de dalt a baix...ah! això si la gespa... Llegir més no mor amb aquests dies de tanta calor.

Fa molts dies que no plou, aquest any tot fa pinta de sequera i aquí hi ha un dispendi d’aigua i de diners brutal i inexplicable.

Fa pena.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.