TORNAR

Socialistes d'Igualada se sumen al manifest d'alcaldes del PSC contra el 155

Impulsat pels alcaldes de Santa Coloma de Gramanet, Terrassa, Granollers i Castellar del Vallès

politica
Dilluns, 23 octubre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El grup municipal dels Socialistes d’Igualada a l'Ajuntament d'Igualada s’ha sumat al manifest impulsat pels alcaldes del PSC de Santa Coloma de Gramanet, Terrassa, Granollers i Castellar del Vallès contra l’aplicació de l’article 155 per part del govern de Mariano Rajoy. Els tres regidors del PSC a l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Riba, Xavier Figueres i Irene Gil signen el comunicat, tal i com han fet representants socialistes de diversos ajuntaments catalans.

Els tres regidors del grup municipal dels Socialistes d'Igualada

En aquest comunicat els regidors socilistes igualadins manifesten:

1.- Els socialistes que firmem aquest comunicat expressem el nostre més radical desacord i rebuig a l’aplicació de l’article 155 i les mesures que se’n deriven, comunicades pel govern de l’Estat.

2.- Demanem que el PSC s’oposi frontalment a aquesta mesura i no validi, en cap cas, la seva posada en marxa. El projecte dels socialistes catalans es fonamenta en l’exercici i constant enfortiment de l’autogovern de Catalunya. L’aplicació del 155 suposa, de fet, la suspensió de l’autonomia de la Generalitat i del Parlament de Catalunya, les conseqüències de la qual serien irreparables.

3.- Instem al Govern de la Generalitat a no tirar endavant cap mesura irreversible i unilateral i que, per tant, no faci cap declaració d’independència. No és moment de prendre cap decisió que faciliti la ruptura i el xoc de trens, sinó de retornar a la legalitat establerta en el propi Estatut.

4.- Instem a una reconducció del conflicte, que ha de passar per negociar una solució política. Per tot això, s’ha de fer una aposta clara pel diàleg. És imprescindible aturar el rellotge, congelar totes les condicions prèvies i asseure’s a parlar, sense exclusions ni línies vermelles.

5.- Considerem que la retirada de l’article 155 hauria d’implicar fer possible una reforma constitucional amb la participació de tots els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats, i també iniciar els treballs a Catalunya per elaborar un nou Estatut que doni resposta als anhels de la societat catalana.


7 Comentaris

j

josep mª verges prat

Igualada

23 d'octubre 2017.20:22h

Respondre

Encara que molt tar pel meu gust, sigueu ben-trobats

P

Pilar Salat AGRAMUNT

Igualada

26 d'octubre 2017.10:23h

Felicitats Josep M. ! L’únic que signa amb noms i cognoms!!

j

josep

igd

23 d'octubre 2017.11:11h

Respondre

Sou responsables d’estar on esteu. Vosaltres feu i sou el partit. Si no en podeu respondre, què redimonis hi feu?. Si hi ha gent que parla de mamelles és perquè no expliqueu d’una manera més... Llegir més convincent el vostre paper i posició. Suposo que a falta d’agafar el toro per les banyes no us queda més remei que aguantar com sigui fins que passi el temporal, dient el mínim possible i fent jocs semàntics per esquivar les misèries del propi partit. Heu quedat en fora de joc i molts tendim a ignorar-vos. Potser us ajudaria arramengar-vos més perquè només vosaltres sou responsables d’estar on esteu.

P

Pepet

Igualada

23 d'octubre 2017.10:37h

Respondre

Si esteu en contra del cop d’estat, el que heu de fer és abandonar el partit. Sense el PSOE no s’haurien atrevit a fer-lo.

C

Carme

Igualada

23 d'octubre 2017.10:10h

Respondre

Fins ara pensava que declarar-se del PSC portava implícit ser demòcrata...
Els socialistes d’Igualada s’han oposat al 155. A que espereu la resta d’alcaldes socialistes de la Conca... Llegir més d’Odena?
Prou silenci. Qüestió de dignitat!

A

Aaqualata

23 d'octubre 2017.09:18h

Respondre

PSC Igualada: seguiu cobrant del partit o del càrrec polític en representació del partit?. Mentre i sigueu sereu co-responsables del cop d’estat franquista.

B

Bricolatge

Igualada

23 d'octubre 2017.07:33h

Respondre

Com sempre la rialleta davant i la punyalaa al darrere. Ja ens voleu tornar a enganyar?? que els lectors llegeixin be el que diuen en els punts 3 i 6 , quest terceto son igualets que el IZ. Poca cosa... Llegir més fereu a Igualada.
Aixo si i sobre tot, no estripeu el carnet del PSC-PSOE encara podeu seguir xupan de la mamella

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.