TORNAR

Societat Civil Catalana amenaça a l'alcalde de Calaf per la seva adhesió a l'AMI

L’associació espanyolista adverteix que poden portar el cas al Tribunal de Comptes

politica
Divendres, 1 juny 2018. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'organització espanyolista ha enviat una carta a l'Ajuntament de Calaf on demanen que "deixi de finançar l'Associació de Municipis per la Independència" amb fons municipals". El batlle afirma que "és una carta que recull suposades sentències, però que no és més que fum".

Jordi Badia, alcalde del municipi de Calaf, un dels ajuntaments anoiencs que està afiliat a l'Associació de Municipis per la Independència, ha rebut una carta de SCC on l'insta a "posar fi als pagaments" a aquesta entitat des del consistori. La carta, firmada per Ramon de Veciana, que va aspirar a la presidència de la Generalitat per UPyD i que ara és advocat d'Abogados Catalanes por la Constitución, assenyala que altrament acusaran a la corporació municipal per "malversació de fons públics".

La carta rebuda per Jordi BadiaSCC, entitat afí als partits de la dreta espanyolista, ha avançat que denunciarà als centenars d'ajuntaments catalans vinculats a l'AMI. El cas de Calaf és un el primer que té lloc a l'Anoia. El batlle Jordi Badia, en declaracions a Anoiadiari, explica que "no hi ha cas. L'AMI és una associació perfectament legal i està registrada. L'Ajuntament de Calaf s'hi va integrar per un acord de ple i el cas no tindrà recorregut, però suposem que aquests grups com SCC presentaran recursos".

Badia espera que amb el canvi de govern estatal "pugui rebaixar-se una mica la tensió. Està per veure. Però hi ha la possibilitat que aquestes associacions vulguin inhabilitar els alcaldes independentistes. Ho veurem els propers mesos". De Veciana ja amenaça a portar els ajuntaments davant el Tribunal de Comptes.


2 Comentaris

E

Eladio

Igualada

2 de juny 2018.08:12h

Respondre

Artículo falaz.Además de calificaciones gratuitas de SCC no explica el fondo de la cuestión.

A

Albert

Igualada

1 de juny 2018.15:12h

Respondre

Si en comptes d’amenaçar fessin alguna proposta constructiva seria un xic millor.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.