TORNAR

Teo Romero declara avui com a imputat per un presumpte ús irregular de fons públics al Fons Català de Cooperació

L'alcalde de Montbui i primer secretari del PSC Anoia va encapçalar l'organització solidària entre 2005 i 2011

politica
Dilluns, 28 juliol 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El primer secretari del PSC a l'Anoia i alcalde de Montbui, Teo Romero, declararà avui al jutjat número 26 de Barcelona per un presumpte ús irregular de fons públics quan era president del Fons Català de Cooperació. El cas està en mans de la jutgessa Roser Aixandre i es troba en la fase de diligències prèvies.

L'alcalde de Montbui, Teo Romero, haurà de comparèixer avui al jutjat número 26 de Barcelona per un cas de pressumpta malversació de fons públics durant la seva etapa com a president del Fons Català de Cooperació. A partir de la seva declaració, juntament amb la del mateix Fons Català -que es presenta com a acusació particular-, la del treballador d'aquesta institució que va posar la denúncia i altres testimonis relacionats amb el cas, la jutgessa Roser Aixandre decidirà si tira endavant el procés judicial.

Durant el ple municipal d'aquest divendres, al torn de precs i preguntes, l'oposició va demanar al batlle que donés explicacions públiques sobre la seva imputació.

La regidora d'ICV Coral Vázquez va preguntar a l'alcalde de Montbui quin argument de defensa presentarà aquest dilluns davant de la jutgessa. L'alcalde va assegurar que està tranquil i va exposar: "tinc l'oportunitat de defensar-me, per primera vegada, d'aquestes acusacions que fa un treballador que feia tota la documentació comptable del Fons i que em tenia una animadversió molt important". "Ell mai va posar cap problema a la documentació que li vaig presentar i que ell mateix va pagar, i que també van autoritzar totes les juntes i totes les assemblees d'aquesta institució, que a més eren auditades anualment", va destacar.

Teo Romero (PSC): "Puc explicar-ho tot, tinc proves que les despeses estan justificades"

"Sense entrar en detall amb el que diu la denúncia puc afirmar que tot és rotundament fals, puc explicar-ho tot, tinc proves que totes les despeses realitzades eren en funció del meu càrrec com a president", va afirmar Romero. "Un càrrec", va afegir, "que m'obligava a fer la representació d'aquesta institució fonamentalment a l'estranger, en viatges de representació a l'àmbit exterior i també rebent alcaldes, fundacions o ONGs".

"Sóc el primer en lamentar aquesta situació", va recalcar. "Reprovo absolutament la utilització mesquina i hipòcrita que molts grups polítics i algunes persones en concret estan fent d'aquest tema", va insistir.

"Estic desitjant que arribi aquest moment per poder aclarir-ho tot", assegura Romero

"Una imputació no és més que la possibilitat de conèixer de què t'acusen i poder defensar-te davant de la jutgessa", va voler deixar clar. "Estic desitjant que arribi dilluns per poder aclarir tots els punts i tots els detalls que la premsa ha tret de context i estic absolutament tranquil, perquè tinc totes les proves i tots els testimonis d'aquests viatges", va remarcar Romero.

"Vaig fer una activitat molt important al món de la cooperació per aquest país", va subratllar, "Per això precisament, perquè es tracta del món de la cooperació, vull aclarir absolutament fins a l'últim detall d'aquest tema. També per la meva honorabilitat, i sobretot perquè no afecti ni a la institució ni a la meva família", va concloure.

Coral Vázquez (ICV): "Montbui mereix un alcalde sobre el que no recaigui cap ombra de sospita"

La representant d'ICV va recordar que en el ple del mes de maig l'oposició va demanar a l'alcalde per l'estat de la investigació de l'Oficina Antifrau i ell no va respondre, però poc després es va conèixer la seva imputació. "Els fets dels quals s'acusa l'alcalde són greus i a Montbui ens mereixem un alcalde sobre el que no recaigui cap ombra de sospita", va defensar Vázquez.

La regidora d'ICV-EUiA també va demanar al batlle socialista que, vista la seva dimissió com a vicepresident del Fons Català de Cooperació, delegui la representació de l'Ajuntament de Montbui en aquest organisme a un altre membre de la corporació. En referència a aquesta petició, Teo Romero va informar que aquesta qüestió es decidirà properament entre els regidors del PSC que formen l'equip de govern.

Romero a Vázquez: “No entri en aquests temes de demagògia perquè no té ni idea del funcionament de la justícia”

Coral Vázquez també va retreure a Romero que si hagués volgut que el tema es resolgués el més aviat possible hagués pogut acudir a la primera citació de la jutgessa, el 26 de juny. Romero li va respondre que el seu advocat aquell dia tenia guàrdia i va advertir a la regidora que “no entri en aquests temes de demagògia perquè no té ni idea del funcionament de la justícia”.

L'alcalde també va reclamar la legítima presumpció d'innocència, i va voler posar en valor la seva trajectòria al capdavant de l'Ajuntament al llarg d'aquests anys. “Qui té perspectiva en el temps sap que m'he jugat el tipus i la carrera política i ho he donat tot per aquest municipi. Després de gairebé 20 anys com a alcalde, li puc assegurar que aquesta dedicació ha estat contínua i efectiva tot aquest temps, i està fora de dubte”, va afirmar.

Romero va lamentar per enèsima vegada "la utilització política que alguns volen fer d'aquest tema ja que no guanyen les eleccions", i adreçant-se a Coral Vázquez va deixar anar una última perla: "gràcies per les seves accions i les seves gestions, que són sempre a l'alçada de la seva persona”.

Schummi Juárez: "La resta de regidors del govern tenen una responsabilitat amb els seus veïns"

Des de Veïns amb Veu, Schummi Juárez va preguntar a la resta dels regidors de l'equip de govern "com encaixen les diverses imputacions de l'alcalde per Rivisa, el Fons Català de Cooperació o el Cas Mercuri i quines explicacions han rebut". “Saben que tenen una responsabilitat amb els seus veïns i la seva opinió és tan o més important que la del seu líder”, va esperonar-los el representant de VaV. Tot plegat “ens fa plantejar que segurament les dimissions dels anteriors regidors, com el tinent d'alcalde Sebastià Leno o el regidor d'Hisenda José Martínez, estaven motivades per aquests temes”, va afegir. En aquest sentit, Teo Romero va assegurar que “els companys estan al corrent de tots els detalls de les denúncies i imputacions”, i cap dels regidors del PSC va prendre la paraula.

Per acabar, l'alcalde de Montbui va desitjar que "tan de bo la Justícia fos molt més ràpida, per deixar l'honorabilitat de les persones al seu lloc”. “Crec que aquesta honorabilitat queda demostrada per la meva gestió al llarg dels anys en aquest ajuntament, i no per la denúncia d'una persona o utilitzacions partidistes, que tenen la intenció de fer mal a la persona, a les famílies, i de rebot a l'equip de govern”, va concloure.


3 Comentaris

p

pep

igualada

28 de juliol 2014.19:56h

Respondre

Joanma, quan dius ”Amb recorda al president Pujol” es un insult a la intel·ligència.
Per fer una comparació amb quedo amb comparar, el ratoncito Perez, amb una rata sajarda.

S

Sóc de Montbui

28 de juliol 2014.17:45h

Respondre

A vegades generalitzar és una mica arriscat. Es tendeixen a patir certs VERTÍGENS que no et deixen veure la realitat. Tatxar a una persona de corrupte és molt greu, Sr. Joanma.

Però vostè... Llegir més coneix realment al Sr. Teo?

Teo molts ànims i molta força en aquests moments.

Ah! Sr Joanma, miri de no fer tantes faltes d´ortografia, que això també és criticable.

J

Joanma

=ada

28 de juliol 2014.10:24h

Respondre

Quan una persona porta tants anys al poder es fàcil que es torni corrupte. Si tingues un minim de dignitat faria temps que hauria dimitit. No pot portar tan de temps acaparant la poltrona, sembla... Llegir més ser que no sap fer res mes. Amb recorda al president Pujol.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.