TORNAR

Teresa Estruch (PSC) té la intenció de repetir com a diputada per l'Anoia

La diputada anoienca diu que li agradaria figurar a la llista, si el partit ho creu convenient

politica
Dijous, 10 juny 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els partits polítics ja comencen a preparar la campanya de cara a les properes eleccions catalanes, que se celebraran el novembre vinent. Actualment l'Anoia té dues diputades al Parlament català: Teresa Estruch (PSC) i Marina Llansana (ERC), que va anunciar a anoiadiari la setmana passada que no repetiria a les llistes autonòmiques. La masquefina Teresa Estruch afirma que sí que té la intenció de continuar, sempre que el partit ho cregui convenient.

Teresa Estruch

La diputada del PSC explica que quan el partit iniciï el procés per a configurar les llistes li agradaria postular-se com a possible candidata i repetir, per tant, com a diputada al Parlament català. Teresa Estruch coincideix amb Marina Llansana a afirmar que no es veu 'indefinidament' al Parlament, però que sí que li agradaria ser-hi una legislatura més perquè els primers anys com a diputada va combinar-los amb l'alcaldia de Masquefa, cosa que no li deixava prou temps per dedicar-se al territori: 'Em queda més pendent la tasca de fer d'intermediària entre el territori i el Parlament, m'agradaria dedicar-hi més temps'.

Sobre la possibilitat que hi hagi d'altres candidats del PSC a la comarca, Teresa Estruch afirma que no en té coneixement, però que 'en tot cas és bo que hi hagi representació de l'Anoia, sigui qui sigui'. Estruch diu que seria possible, 'ja que hi ha gent molt vàlida'.

Teo Romero deixa la presidència del CESCA

El president del Consell Econòmic i Social de la Comarca de l’Anoia i alcalde de Santa Margarida de Montbui, Teo Romero, ha anunciat que deixarà la presidència d'aquest òrgan a partir del juliol vinent. Romero ho explica en una entrevista emesa aquest dimecres a Conca TV, en la qual afirma que vol passar el relleu a algú del món empresarial o sindical, ja que no vol que el CESCA sigui vist com un òrgan partidista davant del període electoral que s'aproxima.


3 Comentaris

M

M. Teresa Estruch Mestres

Masquefa

10 de juny 2010.16:56h

Respondre

Els diputats territorial tenim dues tasques, una la fem des del Parlament i l’altra és la que fem a la comarca.
Mentre vaig ser alcaldessa vaig complir escrupulosament amb la tasca parlamentaria i... Llegir més considero que també vaig treballar per la comarca però no tant com hauria volgut.
Ara que només sóc diputada, vaig tres dies al Parlament, els caps de setmana assisteixo a totes les invitacions que em fan des de la comarca i els altres dos dies puc visitar ajuntaments, acompanyar alcaldes en visites al Govern, reunir-me amb particulars que necessitin la meva ajuda, i una gran varietat de tasques que surten del dia a dia. D’això és el que jo en dic ”fer territori” o fer comarca, com vulgueu.
Pel que fa a repetir després de dues legislatures, hi estic d’acord. El que passa en el meu cas és que no he estat dues legislatures ja que vaig entrar un any després d’iniciar-se la legislatura i com explico en la notícia els primers tres anys els vaig compartir amb l’alcaldia.
Crec que el meu pas per la política és temporal, sempre ho he dit. Jo tinc una professió que m’agrada molt i a la que penso tornar quan deixi la política. Però de moment a part de diputada encara sóc regidora a l’ajuntament de Masquefa. De fet, durant el 2007 que no vaig estar al Parlament vaig tornar a la feina i la veritat és que després de tant temps sense horaris, va ser gratificant tancar la carpeta el divendres i no tornar-la a obrir fins dilluns. Només dic que m’agradaria ser-hi una altra legislatura i si no és així, no passa res. Tal dia farà un any i jo tornaré a fer d’infermera.

e

estrategic

Igualada

10 de juny 2010.09:12h

Respondre

Fa bé en Teo de deixar el CESCA. De fet seria millor la seva dissolució directament. Algú em podria explicar algun èxit del CESCA?
L’única cosa que semblava capaç de fer el CESCA, tot i que... Llegir més segurament ho feia amb diners de subvenció, era fer un Pla Estratègic de l’Anoia.
Segur que els diners s’han gastat.
On està el Pla Estratègic? Aviat farà mig any que hauria d’haver sortit i ningú no en parla.
S’han gastat els diners? S’ha fet el Pla? Si s’han gastat i s’ha fet el Pla, on està?
No serà que no son capaços de fer ni un la estratègic amb alguna proposta convincent i viable o que el Pla que han fet marca un rumb absolutament contrari als criteris d’estalvi i no construcció d’infraestructures que toca ara i durant molts anys?
Algú ho podria d’explicar?.
Fa gracia que ara el Teo marxi i digui que cal que algú del mon empresarial o sindical agafi el relleu del CESCA.
Teo, fa falta que algú del mon empresarial agafi el relleu de totes les empreses municipals que teniu totes les administracions publiques, majoritàriament deficitàries.
Tinc algun dubte, crec que força raonable, de que el Rica o l’Olmedo siguin els millors candidats per fer alguna cosa amb el CESCA. Segur que encara no ho he vist tot en aquesta vida.

r

r.d.

igualada

10 de juny 2010.07:55h

Respondre

Una pregunta: per que ara n0més es parla de ”territori”... a tot arreu, tos el pol´çiticis, dirigents del que sigui, tenen només la parual territori a la boca. Hi deu haver un manueal de... Llegir més paraules que cal emprar en cada moment.
Pel demés, hauria de ser obligat a no deixar repetir més de dues legislatures en cap poder.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.