TORNAR

Un total de 83 vots defineixen la llista electoral de Decidim Igualada

D’altra banda, la coalició d’esquerra a quatre bandes valora molt positivament que la CUP s’apunti a la cursa electoral

politica
Dimarts, 14 abril 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La coalició d'esquerra Decidim Igualada, formada per IVC-EUiA, Partit Pirata, Procés Constituent i membres del Cercle Podem ha decidit la composició de la seva llista electoral a través d'un mecanisme participatiu, el web http://decidimigualada.cat/. Els components de la formació s'han reunit aquest dilluns al vespre per fer recompte de vots i per configurar a partir d'aquí la llista electoral. D'altra banda, han valorat a AnoiaDiari la irrupció de la CUP a la cursa electoral. 

Aquest dilluns a 2/4 de 7 Decidim Igualada ha tancat les votacions del mecanisme participatiu a través del web amb els vots de 83 persones, el 50% dels inscrits. Dario Castañé, un dels portaveus de Decidim Igualada, ha explicat que el resultat s'ha de posar en context, "en relació a altres iniciatives ciutadanes, el percentatge és molt superior", "és un mecanisme nou que no s'havia fet mai a Igualada, i per tant, hi ha participat força gent". Els components de la formació s'han reunit per configurar a partir de les votacions, la llista electoral. Tot i això, segons han explicat, encara s'ha d'aprovar en assemblea i per aquest motiu encara no la poden fer pública.

Reunió de Decidim Igualada a l'Espai Cívic Centre, imatge d'arxiu

Referent al fet que la CUP s'hagi presentat a les eleccions municipals, Dario Castañé ha valorat molt positivament "la irrupció de la CUP al panorama polític igualadí" i ha assegurat que "totes les opcions que puguin concórrer seran benvingudes sempre i quan ho facin des del respecte i la democràcia". Castañé ha puntualitzat que "la CUP i Decidim Igualada són dues maneres diferents d'entendre la política però no els veiem com un contrari, creiem que es podran obtenir resultats i col·laboracions". Segons ha explicat el portaveu, Decidim Igualada va contactar amb la CUP a l'octubre, Castañé ha matisat que "tot i que la proposta no hagi anat a més, estem contents que finalment hagin decidit presentar-se a les eleccions". 

 


23 Comentaris

R

Raphanus brassica

Igualada

15 d'abril 2015.20:03h

Respondre

Vull deixar clar que admiro totes les persones que treballen per al bé comú en diferents canditatures. Em comença a grinyolar, però, Podem/os. Està adoptant actituds i tics contraris a aquest... Llegir més treball horitzontal: sobreexposició mediàtica d’un ”lider” que s’amaga de la commemoració de la República i s’afanya a retre vassallatge al rei de les Espanyes a Brusselles (prop de la pica de Flandes) quan bona part d’eurodiputats de les dites esquerres se n’abstindran. I després hi ha el tema dels crèdits d’ICV am la Caixa. No sé si farem gaires revolucions així.

A

Anònim

Igualada

16 d'abril 2015.17:55h

L’hàbit no fa al monjo. La gent de Podem i ICV d’Igualada no són qui reten vasallatge al rei ni els que han adquirit els crèdits amb la Caixa.

J

Jabba

Aldebaran

15 d'abril 2015.07:52h

Respondre

A la foto vec que hi ha gent que no ha donat mai brot i que sembla de la Guerra de les Galaxies

m

marti

igualada

15 d'abril 2015.10:26h

Aquesta foto és del dia que va fer-se assemblea oberta a Igualada, per presentar a tothom el projecte Decidim Igualada... evidentment, el nom ho diu ”oberta” hi va anar tothom que va voler... Llegir més ser-hi: col·lectius, associacions, ciutadans sense cap vinculació, etc. em sembla molt agosarat que diguis que no han donat mai brot... et recordo que hi ha persones que treballen, i moltíssim, dedicant-hi moltes hores, a part de les seves obligacions professionals, en altres projectes per intentar moure i canviar coses... per tant, titllar-los de ”no donar brot” em sembla de molt mal gust. A ”La Guerra de les Galàxies” també lluitaven... tenien ”la força”...

R

Raphanus brassicaj

Igualada

14 d'abril 2015.19:39h

Respondre

Amb tots els respectes crec que 83 vots són un fracàs tenint en compte que Decidim Igualada està integrada per quatre formacions.També em sembla que posem el carro davant els bous si triem els... Llegir més candidats sense tenir el programa definit. Finalment no entenc que s’hagi de ratificar en assemblea. Si l’assemblea no li sembla bé, de què serveixen els 83 vots?

dariocc

Dario Castañé

Igualada

14 d'abril 2015.23:40h

Correspon a més del 50% del cens sumat dels quatre col·lectius. Això mateix que estàs dient ho he dit jo avui a l’assemblea, que hem d’estudiar què ha passat. De tota manera, per... Llegir més experiència pròpia a Pirates amb una assemblea de mil persones, sé que hem obtingut un percentatge per sobre de la mitjana habitual en organitzacions participatives. Podem mateix va fer un 10% del seu cens en les primàries andaluses per triar secretaria general.

Per altra banda, algunes persones han tingut problemes per votar però ho han dit passat el termini, per exemple. Les eines estan tenint un rodatge important aquest mes però cal polir-les.

Sobre l’assemblea, em remeto a les meves respostes a bocabadat. Allà ho explico amb més detall.

Encantat de respondre i resoldre dubtes.

dariocc

Dario Castañé

Igualada

14 d'abril 2015.23:43h

Sobre el programa, cal deixar una cosa molt clara: no som un col·lectiu uniforme, sinó la suma de quatre col·lectius que mantenen la seva identitat intacta.

Per tant, els processos... Llegir més programàtics, que fa setmanes que estan iniciats i teniu els primers resultats al nostre web, són molt diferents de la resta de candidatures. Ens hem de posar d’acord a quatre bandes.

Puc avançar-vos que per Sant Jordi podreu llegir el nostre programa marc i participar aportant propostes i prioritzant mesures.

I

Igualadí

Igualada

14 d'abril 2015.19:37h

Respondre

Perdó pel segon comentari (anava seriosament) realment em costava de creure que només haguessin estat 83 vots...
Ara que se del cert que han estat aquests vots, només vull felicitar a Decidim... Llegir més Igualada per aquest magnífic resultat.
”Felicitats nois per aquesta vuitantena de vots” No és més feliç el qui més té sinó el que es conforma amb el que té.

dariocc

Dario Castañé

Igualada

14 d'abril 2015.14:32h

Respondre

Com sempre, permeteu un incís:

Primer, la llista no es fa pública encara perquè s’ha de ratificar en assemblea i s’ha de tenir tota la documentació enllestida.

Segon, la participació... Llegir més d’aquestes primàries és la que és i que ho sàpiga Igualada és un exercici de transparència. Cosa que la resta ni molt menys practica avui en dia.

A més, parlem amb dades: està en la línia d’altres primàries d’arreu de Catalunya. Donat que han estat només quatre dies de votació, no es pot comparar directament sinó en context. El mateix Multireferèndum, al qual vaig donar suport tècnic, només va fer mil vots per Internet. Mil sobre set milions.

La mateixa Trobada Popular Municipalista, punt de trobada impulsat per la CUP, a Barcelona va fer en la votació del nom de candidatura uns 500 vots, sobre 1.611.822 (0,03%). 500 vots a tota la ciutat, i això tenint en compte que era sobre el seu cens tancat. Hem de desmerèixer la seva decisió per això?

No és qüestió de veure qui té més vots en unes primàries, és qüestió que ningú més ho ha fet. Ningú més s’arrisca a Igualada. Tot es fa a porta tancada i fent via.

A Decidim Igualada hem decidit ser transparents i donar la cara sempre, a les bones i a les dolentes.

I

Igualadina

Igualada

14 d'abril 2015.14:54h

Això cal, gent valenta que doni la cara!!. Estic tipa dels discursos triumfalistes de la resta.

Gràcies per serhi, Dario!

B

Bocabadat

Igualada

14 d'abril 2015.15:04h

Dario, dius: ”la llista no es fa pública encara perquè s’ha de ratificar en assemblea”. Això vol dir que, com qualsevol assemblea, la pot ratificar o no. Si no te aquesta potestat no cal... Llegir més reunir-la, oi?. Això dona a entendre que l’assemblea està per sobre del procés participatiu. No calia fer-lo o avisar que era només a títol informatiu, un sondeig vaja.
Abans demanava parlar-ne seriosament. Amb tot el respecte Dario, però les comparacions que fas amb altres intents fracassats de participació sonen a allò de ”mal de muchos....”. Escolta, no costa res reconéixer que no ha anat be, que no ha respós a les vostres expectatives i, això si, treure’n alguna conclusió. I per cert, ICV no fa cap mena de procés similar allà on pot presentar-se soleta. Per tant -responent a comentaris anteriors- millor no generalitzar la crítica als que no ho fan perquè els vostres socis d’aquí no hi tenen precisament la ma trencada.

dariocc

Dario Castañé

Igualada

14 d'abril 2015.18:50h

Bocabadat, assumiré que has fet possible consultes ciutadanes per un total d’uns 200.000 vots en els últims 12 mesos, així com haver coordinat vàries campanyes electorals.

Com... Llegir més bé saps, per la teva experiència, la participació ciutadana és complexa però no impossible. Les grans consultes requereixen mesos de planificació o sacrificar garanties. En el nostre cas hem prioritzat les garanties d’integritat i seguretat, pel que participar requeria DNI, sense deixar de tenir presents els terminis

Per tant, titllar-ho de fracràs, i per extensió a la resta d’experiències, no és de calaix. Amb una setmana o 10 dies, la participació hauria estat més alta, però també saps que per alguns, que ni tant sols fan processos participatius, mai en són prous.

Sempre pots anar a millor, però la participació és la que és i sempre s’ha de cercar la maner d’augmentar-la en la següent.

Avisa’m quan muntis la propera votació ciutadana ;)

m

miquel

igd

14 d'abril 2015.19:50h

sense conéixer detalls, em sembla fantàstc que hi hagi qui intenti canvis per trencar els vicis dels partits
la propera vegada ho sabran muntar millor
el que de debó em deixarà... Llegir més mesurar si es mereixen confiança serà el programa i l’estratègia per tirar-lo endavant que proposin
tindrem temps per discutir-ho, ara fa de ruc utilitzar la dada del nombre de vots per jutjar i valorar el partit

B

Bocabadat

Igualada

14 d'abril 2015.22:23h

Dario, vinga, deixa’t de discursos grandiloqüents i suposicions, i contesta a la pregunta que t’he fet: pot l’assemblea revocar el resultat dels 83 vots? En cas afirmatiu, per què heu fet la... Llegir més consulta? Era un sondeig? I en cas negatiu, per què feu l’assemblea si no te res a dir?
Dario, admiro que siguis l’únic que dona la cara, de debò, però ja que assumeixes aquest paper, contesta a la pregunta sisplau.

dariocc

Dario Castañé

Igualada

14 d'abril 2015.23:35h

Bocabadat, l’assemblea ratificat que l’ordre final correspon als resultats i les decisions que puguin prendre els candidats, com no acceptar la posició que els hi ha tocat i decideixen anar més... Llegir més avall.

A més, ratifica que s’han aplicat correctament els criteris de paritat i de representació acordats per la mateixa assemblea.

Només podria rebutjar-la, cosa que no ha fet, si s’hagués incomplert algun acord de l’assemblea. Ara mateixa ja està ratificada.

I cap problema en respondre i en ser interpel·lat més d’una vegada. Només faltaria!

C

Carles

IGD

14 d'abril 2015.14:03h

Respondre

Mira, o es fan unes primàries o no es fan, I la CUP Igualada no ha fet primàries. Òbviament qualsevol procés de primàries ha de tenir un filtre previ de selecció de candidats sinó no és... Llegir més vàlid. Entenc que hi hagi gent que no estigui acostumada a aquests tipus de processos, és massa complicat i agosarat per gent que no vol deixar la vella política i perdre el poder econòmic.

El que no entenc és que gent propera a la CUP no recolzi processos com aquest i els critiqui fent-li el joc a la dreta més rància d’Igualada.

Òbviament no és un èxit aquest grau de participació, però el gran èxit és intentar-ho , i tornar-lo a intentar les vegades que sigui i si surt malament doncs no passa res en absolut, això és política i no cal insultar i menysprear a la gent per intentar fer les coses d’una forma democràtica.

B

Bocabadat

Igualada

14 d'abril 2015.13:40h

Respondre

La notícia es presta realment a comentaris irònics, sarcàstics o el que us sembli. Es necessita molta moral o una perfecta estretor de mires per considerar-ho un èxit com veig en alguns... Llegir més comentaris anteriors.
Penso però que hem de resistir la temptació i parlar-ne seriosament. És un desastre sense pal·liatius, sense adjectius que dissimulin que 83 persones és una xifra simplement ridícula per una coalició que es presenta sota la bandera de la participació popular. I si, em pregunto evidentment que hi fa ICV enmig d’aquest carnaval de desesperació. Se que alguna gent ho ha definit com una frikada però penso que no ho és. És desorientació, impotencia, negació de la realitat. Per no poder, ICV no ha pogut ni presentar una persona candidata a encapçalar la llista.
Finalment em pregunto, quanta estona es necessita per recomptar 83 vots. Amb el procés informàtic que han seguit es pot saber a l’instant. Què passa ara? Perquè no es fan públics els resultats? S’estan cuinant? Ha sortit algú no previst?

C

Carles

IGD

14 d'abril 2015.12:23h

Respondre

Sr. anònim Igualadí, efectivament són 83 vots. Per cert, li passo les dades dels altres partits de les primàries, PP 0 vots, CIU 0 vots, PSC 0 vots, ERC 0 vots, CUP 0 vots. No, no m’equivocat,... Llegir més em sembla que han utilitzat el mètode de tota la vida: el dit.

p

papadopoulos

igd

14 d'abril 2015.13:11h

tinc entés que la cup no ho ha fet a dit sinó proposant a gent de la cocietat civil i preguntant en quin tram estaven disposat a anar en funció de compromís o entusiasme..cosa molt diferent a que... Llegir més el partit mani o decideixi qui va a tal lloc..pq si!

per cert vosaltres la campanya la pagarà icv amb diners del partit a l’ ajuntament oi? és un mètode de tota la vida també..molt fàcil deixar que s’ apunti qui vol en un partit que no té clara ni la seva ideologia ni les seves línies vermelles..clar tothom hi és benvingut..aviam és igual s´on vé si és falangista o monàrquic..és el que li ha passat a podemos que es declara laïc i ja estan expulsant el cercle podemos cristianos que s’hi ha sumat..hehe clar un minim filtre per detectar que no entrin corruptes o gent que només vol poder politic o ànsia de poder..

p

papadopoulos

igd

14 d'abril 2015.12:16h

Respondre

bones maneres si, llàstima que pel que sembla, ICV també en forma part, fet que per molt que els altres treballin i facin feina, el fet d’ anar amb icv (persona la qual en destaca montserrat... Llegir més mateu) l’ altre dia defensava haver fet pactes amb el pp quan icv era al govern) els resta credibilitat i possibilitat de canvi real, doncs icv no ha volgut canviar mai el que passa és que ara estan desesperats x omplir la llista i han fet un rentat de cara anant a buscar als de procés constituent i piratas..a sobre la imatge de podemos igualada partint-se en 2 i que uns diguessin que es podien presentar, els altres que no, i els rebotats han anat a parar aqui,,tampoc sé que dir-ne..en fí que pot haver-hi gent amb ganes de canvi però x mi el canvi social transformador i el canvi de règim i l’ alliberament total social i nacional ja està plantejat i representat x la cup..x tant lo millor que podríeu haver fet es sumar-vos-hi sense icv, qui sempre frenarà la transformació total a la que aspireu els demés! icv resta molt, aqui ho deixo!

A

Agustí

Igualada

14 d'abril 2015.12:06h

Respondre

Crec que la notícia hauria d’incloure que la llista que s’ha pogut votar també era oberta a la gent que volgués, és més hi ha hagut gent no inscrita a cap de les entitats i partits promotors... Llegir més de Decidim Igualada que s’han afegit a la llista durant el període obert per fer-ho i han aconseguit un % dels volts que els permet anar en llocs capdavanters. I personalment crec que el menys important és el nombre de vots, el més remarcable és que per primer cop a Igualada s’obre una llista a la participació de tothom.

I

Igualadí

Igualada

14 d'abril 2015.11:39h

Respondre

Anoidiari voleu dir que no us heu etivocat i en comptes de 83 vots no són 830 vots??
Perquè si realment només són 83 vots realment tindria collons la cosa...

S

Sorprés

Igualada

14 d'abril 2015.10:43h

Respondre

Tenint en compte que ho han fet amb poc temps i que han portat a la pràctica quelcom innovador com és la participació digital, em sorprèn que no hagi estat menys. Pot dir-se’n que és una... Llegir més participació maca!

Alguns pensaran que es poca gent, però ja és més que zero, que és el número de ciutadans no adscrits a cap partit que han pogut participar de les llistes de la resta. On eren els de ERC o CUP al carrer permetent-me participar-hi???

No ha estat perfecte però Decidim Igualada s’ha guanyat una mica més de respecte amb aquesta manera de fer les coses.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.