TORNAR

UCFR demana a través d'un manifest que el 24 de maig no es voti PxC

Des de la unitat asseguren que ”si tenim problemes als nostres barris, el feixisme i el racisme no els resoldran”

politica
Dissabte, 2 maig 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Sota el lema "No votis cap grup feixista!" la Unitat contra el Feixisme i el Racisme fa una crida als ciutadans per demanar-los que el proper 24 de maig no votin Plataforma per Catalunya.

En el manifest, UCFR assegura que el partit "aprofita la seva presència als ajuntaments per normalitzar el discurs de l’odi i per construir moviments feixistes" i que "existeix el perill afegit que la ultradreta utilitzi els tràgics i recents episodis a Europa —i el creixement de la islamofòbia— per estendre’s a casa nostra".

La unitat informa que "qui més llistes presenta és Plataforma per Catalunya (PxC)" i expliquen que utilitzen "una retòrica anti-sistema (contra la corrupció, contra la banca…) i parlen de 'primer els de casa'".

El manifest anuncia que també es presenten altres candidatures d’extrema dreta, "una d’aquestes, Som Catalans, advoca per la independència de Catalunya, provant d’aprofitar la conjuntura actual", "tanmateix, cal que la ciutadania sàpiga que el seu impulsor, Enrique Ravello, és un nazi que defensa el racisme genètic, i que el partit amb prou feines dissimula la seva orientació xenòfoba i discriminatòria", afegeixen.

A continuació asseguren que cal tenir en compte que "tristament, alguns partits institucionals fan seguidisme del discurs xenòfob i racista, per tal de no perdre el vot de certs col·lectius i per guanyar-ne de nous", "hem de desemmascarar els feixistes i mobilitzar-nos de manera unitària contra ells. També hem de denunciar els polítics sense escrúpols que imiten el seu discurs", matisen.

Finalment, enl acabar el manifest, des de UCFR asseguren que "si tenim problemes als nostres barris, el feixisme i el racisme no els resoldran". Per aquest motiu, de cara a les properes eleccions municipals, volen fer arribar a la població que "no votis PxC ni cap altra candidatura feixista, no deixem que ens divideixin, no passaran!".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.