TORNAR

Les urnes de l'1 d'octubre a Igualada esperen destí

Polèmica per una imatge penjada a les xarxes d’una urna plena d’ampolles de cava

politica
Divendres, 29 desembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Gairebé tres mesos després de la jornada històrica, les urnes del referèndum de l'1 d'octubre estan guardades i no se sap quin ús podran tenir. La repressió judicial de l'Estat espanyol contra el Govern de la Generalitat per aquella data ha deixat en segon terme els objectes que van ser protagonistes de les setmanes prèvies a les votacions i també d'aquell dia.

Les urnes que es van utilitzar l'1 d'octubre a Igualada estan guardades a casa d'una sola persona en espera que es decideixi quin ús tindran. Les urnes han estat custodiades aquests tres mesos i únicament se'n van utilitzar tres -de la cinquantena que es van emprar a la ciutat i rodalies- per portar-los al Teatre Municipal per la presentació el 14 de desembre del documental 'La Revolta de l'U'. El fet que aquesta setmana aparegués a les xarxes socials una fotografia d'un igualadí que utilitzava una urna com a recipient per guardar el cava per aquestes festes posa en qüestió quins són els usos que tindran, però des de l'organització es remarca que "cap s'ha mogut de lloc". Afegeixen que "cal veure què se'n fa a nivell global".

Persones vinculades al CDR d'Igualada-Conca d'Òdena consideren que "es tracta de material que s'hauria de catalogar i preservar".

Des del CDR s'afirma, en relació a les imatges aparegudes a la xarxa, que "no entenem d'on ha sortit aquesta urna". L'opinió és que "si no s'han de fer servir, cal un debat sobre el seu futur, però una opció seria exposar-les al Museu Comarcal o en algun espai on es parlés i s'expliqués què va significar aquell 1 d'octubre". Remarquen que les persones implicades en aquelles jornades no volen que es repeteixin imatges frívoles com la que ha aparegut a les xarxes i que les urnes pertanyen al "poble català".

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.