TORNAR

La vaga del 8-N a l'Anoia té una especial incidència en l'ensenyament

Les escoles municipals d’Igualada, amb seguiments superiors al 60% en tots els casos

politica
Dijous, 9 novembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La jornada d'aquest dimecres no va tenir el seguiment massiu de la del 3 d'octubre ja que els sindicats amb més presència en els diversos sectors productius, UGT i CCOO, no hi van donar suport. Amb tot, l'aturada va tenir incidència en àmbits com el de l'ensenyament a l'Anoia. 

La vaga del 8 de novembre contra l'empresonament dels consellers del Govern de Catalunya i contra les actuacions de l'Estat al país va tornar a repetir imatges impactants a la comarca, com el tall de l'autovia -durant més de set hores- o la massiva manifestació al centre d'Igualada. Molts activistes anoiencs es van desplaçar a la tarda cap als talls que tenien lloc en els punts fronterers de la resta de l'Estat, Andorra i França amb Catalunya. El seguiment va ser molt menor a la indústria que el dia 3 d'octubre -les patronals es van posar d'esquena a la jornada i UGT i CCOO també- però molt notable a l'ensenyament. Segons fonts d'USTEC, als centres de primària d'Igualada es va superar en tots els casos el 60% i en alguns centres el seguiment va ser del 75 i 80% dels professors. Als instituts, com l'IES Mercader, un 55% de professors i un 80% d'alumnes seguia la vaga; al Pere Vives, la meitat aproximada dels docents secundaven la jornada i la xifra era més gran a Vilanova del Camí, on només 15 de 68 professors van acudir al centre.

Una de les pancartes situades dimecres a l'INS MercaderDe les altres dades de les que disposava el sindicat, al centre Herois del Bruc de Piera, el seguiment era el més baix de la protesta, amb un 25%. Als centres de primària de la comarca el seguiment era més desigual, però en la majoria de casos es va superar la meitat dels docents. Des d'USTEC es considera que "la vaga ensenyament ha estat un èxit tot i el boicot de CCOO i UGT. CCOO és la segona força sindical a l'ensenyament".

La majoria d'ajuntaments van recolzar la vaga, amb el tancament de tots els equipaments dependents. En els comerços hi va haver un seguiment discret, per bé que a la tarda, a la capital, hi va haver més persianes abaixades. Entitats com els Moixiganguers van mostrar el seu suport amb la vaga cancel·lant l'assaig.


1 Comentaris

j

joana

igualada

9 de novembre 2017.11:15h

Respondre

Anoia Diari, us heu oblidat de dir que la Vaga General la va convocar Intersindical-CSC i el sindicat majoritàri a l’esenyament :USTEC. I per ser fidels a la noticia, no tansols es va fer Vaga per... Llegir més qüestions politiques si no que també era una denúncia contra l’empobriment de la població catalana i les lleis espanyoles que empenyen a les empreses catalanes a marxar...amb la col.laboració dels sindicats ugt i ccoo. Val a dir,però que la desició va ser de les cúpules ,no dels afiliats...espero que la gent prengui nota nota i abandonin els sindicats que no defensen ni els treballadors ni el pais.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.