TORNAR

Vanesa González: ''Ens agradaria que hi hagués unes primàries obertes a tota la població''

Afirma que el procés actual està fet a mida de la seva rival política

politica
Dimecres, 5 març 2014. 17:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Si aquest dimarts es presentava Noemí Trucharte com a una de les dues candidates que aspiren a encapçalar la propera llista del PSC a les eleccions municipals de Vilanova, aquest dimecres a la tarda ha estat el torn de Vanesa González..

Vanesa González, aquest dimecres

La candidata ha defensat la necessitat de fer un procés de primàries obert a tota la població, ja que en la seva opinió, ''no seria just deixar a mans de pocs militants aquesta elecció''. Vanesa González també ha explicat que l'executiva de l'agrupació local ha triat aquest procés intern de primàries per beneficiar Trucharte, la candidata per la qual aposten.

Gonzàlez que va abandonar l'executiva de l'agrupació local fa uns mesos, juntament amb la també regidora, Pepita Còdol, per desavinences amb els seus membres, ha explicat que el més just seria que els simpatitzants del partit ''que són molts més que els actuals militants' -ha dit -poguessin escollir la seva candidata''. La proximitat d'alguns membres de l'exectutiva actual amb Trucharte -ha explicat- ''fan que el procés de primàries, que en sí és una cosa positiva, en aquest cas ja neixi viciat''.

Gaonzález ha posat de manifest que el procés d'afiliacions que està portant a terme l'executiva local, ''respon als seus interessos. És un cercle molt tancat. Per posar un exemple: ja vaig explicar que vaig fer la sol·licitud per afiliar-me al partit el 28 de setembre del 2011 i no vaig saber que era militant fins el desembre del 2013''. És per aquest motiu que González i el seu entorn, defensen un procés obert a tota la ciutadania, ha explicat.

González ha desvelat que compta amb el suport d'històrics militants del PSC, com el de l'actual alcalde, Joan Vich, o el de la regidora Pepita Còdol, ''entre molts altres noms que també aposten per la meva candidatura'' -ha explicat,

La candidata socialista ha reconegut que la presentació de dues candidatures pot afectar d'alguna manera els resultats del PSC a les properes eleccions municipals, però ha dit que malgrat això, ''és hora d'enterrar els malentesos i els enfrontaments, i tot allò que va evidenciar el trencament de la unitat del partit, [...] de superar els personalismes, de regenerar la confiança de la gent en el PSC, i de renovar el partit amb gent jove i compromesa que cregui en el treball en equip''. En aquest sentit Vanesa González s'ha mostrat oberta a dialogar amb Noemí Trucharte de cara a intentar sumar a l'hora de formar candidatura per a les properes eleccions municipals, sigui quina sigui la guanyadora: ''Sempre he tingut una posició d'acostament i a més s'ha de tenir en compte que es tracta d'una persona nova'' (Trucharte no va estar implicada en el conflicte que la va fer abandonar l'executiva, s'entén).

El perfil de Vanesa González

Vanesa González té 36 anys, viu a Vilanova del camí, va estar vinculada a diferents associacions i entitats del municipi i porta 7 anys formant part de l'equip de govern. És diplomada en educació social i té un màster en mediació ciutadana i familiar.


8 Comentaris

c

companys

vilanova

13 de març 2014.13:35h

Respondre

Sr. David
Ja se que tu no parles de la independència. Això ja ho fan altres. (Tu) Vosaltres esteu per seguin jugant a la Puta i la Ramuneta.
El món el qual jo visc és el que porta més de 30 anys... Llegir més exercint el dret a decidir.
Que a tu t’agradi creure que l’únic que es demana, és el dret a decidir, no tinc res a dir-te. Del que s’està parlant és de la separació d’Espanya.
Els que defensen el No com tu dius, defensen el dret a votar de tots els implicats en l’afer.
Tal com anem rebem informació cada dia ens van deixant molt clar quins tindran dret a votar, declaracions de la Sra. Anna Tarrés “Només són catalans aquells que parlen català, els que parlen castellà són colons”. Ho tenen clar Srs/as de SUMATE.

d

david

vilanova

12 de març 2014.10:13h

Respondre

Sr companys, no se en quin mon vius ja que en cap moment parlo d’independència sino de poder votar tant si com no, poder votar sols això que es el que de moment es l’únic que es defensa x... Llegir més això em refereixo a la democràcia, ja que respecto molt tant la gent que opta pel si com a les que ho fan pel no. Pero son justament els que defensen el NO a la independència que s’oposen a exercir el dret a votar tant una opció com una altre.

C

Companys

Vilanova

7 de març 2014.13:29h

Respondre

Según unas declaraciones de la Sra. Geli el PCS es un partido transversal donde cabían tanto los que quieren la independencia como los que no.
Los últimos acontecimientos dentro del PSC nos... Llegir més demuestran a diario que mientras la corriente independentista ha estado al frente era un partido plural y perfecto. Cuando quienes ahora están al frente y no están por la independencia ya no son demócratas o lo que es lo mismo mientras el voto no independentista les iba bien para poder calentar escaño perfecto, cuando tienen que ceder escaño al voto no independentista pues nos vamos.
Si la corriente de la Sr. González es por la independencia, creo que es un ejercicio de responsabilidad aceptar que dentro de su propio partido haya una candidatura que quiera representar a la corriente contraria puesto que llevan años proclamando su transversabilidad.

David,
Según tu opinión aquellos que no voten la candidatura de la Vanesa no son demócratas.
¡¡Visca el dret a decidir!!
Ah que del derecho que tu hablas es a decidir que si no nos gustan las leyes nos las saltemos.

Pepe: por que se le tiene que caer la cara de vergüenza a alguien porque crea en algo diferente a lo que tú crees y encima le apoyen.

d

david

vilanova del cami

7 de març 2014.00:56h

Respondre

Em dol molt veure a aquestes alçades com encara hi ha persones que aposten per sistemes no democràtics justament quan creia que la democràcia era un element defensat per tots els partits... Llegir més polítics..... doncs ja veiem que no és així perquè sinó no s’entén que gent que diuen ser demòcrates i socialistes s’oposin frontalment a votar una consulta... tanta por tenen a sentir la veu del poble??? la gent hem de tenir llibertat per dir el que volem però no nomes quan venen eleccions perquè aquest pas ningú anirà a votar a una colla de gent que no tenen res de demòcrates. Anims Vanesa, penso que no es pot jutjar a ningú per votar a favor d’un dret basic i fonamental com es la democràcia..... perquè saben ela srs. Psc-psoe-truchate que la Vanesa nomes ha votat a favor d’això i de res mes.......

A

Antonio

Vilanova

6 de març 2014.23:31h

Respondre

Vinga Vanesa, que he fet més 500 clics perquè guanyis almenys al número de visites a la teva amiga. Lo de les primaries ho tinc més xungo, crec que el ex-amics teus no deixaran votar més d’una... Llegir més vegada... sempre et quedarà ERC, o IC-Verds, o CiU... com la Montserrat Tura i altres.

P

Pepe

Vilanova

6 de març 2014.22:26h

Respondre

Como no, el que se hace llamar Antonio muestra aquí en que se fundamenta la supuesta regeneración del PSC, en el odio, la falta de respeto, la traición y las ganas de coger la poltrona tras 4... Llegir més años en la sombra. Dad la cara sinvergüenzas, aquellos que os escondéis detrás de la candidatura de Trucharte.

T

Tania

Vilanova del cami

6 de març 2014.20:37h

Respondre

Es molt trist, que l’unic que retraieu a la Vanessa es que votes pel dret a decidir com si fos algo incompatible amb el socialisme, a mes dret a decidir no es igual a independencia pero clar si... Llegir més voleu decidir el candidat entre 4 com voleu entendre que el poble decideixi, si aquesta es la linea política de trucharte, m’ estimo mes vanessa sense dubte. Anims Vanesa

A

Antonio

Vilanova

6 de març 2014.15:32h

Respondre

Pobreta Vanesa, ningú fa cap comentari a la teva noticia. Supongo porqué todos te dan por perdedora. Te aconsejo que te pases a ERC como tu compañero Ernest Maragall. Las oportunidades las sirven... Llegir més en pocas ocasiones. Total eso es lo que has votado durante los últimos 3 años. Respeto tu opinión pero el acta de regidora tendrias que haberla entregado hace tiempo al partido. Espero que cuando gane Trucharte haga limpieza con vosotros.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.