TORNAR

Vanesa González lamenta que un pacte "a nivell comarcal" decideixi el govern de Vilanova

L’ex alcaldessa afirma que ”Trucharte té dret a governar” però que ”en quatre anys poden passar moltes coses”

politica
Dijous, 20 juny 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Tot i que Noemí Trucharte va guanyar en vots a Vilanova del Camí, les altres forces al consistori van tenir a punt un acord que es va desfer a darrera hora. L'acord hagués fet alcaldessa de nou a Vanesa González, de Vilanova 365, que lamenta que "els pactes a nivell comarcal" interferissin en frenar un pacte a Vilanova del Camí, ja que el regidor de Junts per Catalunya, Jordi Barón, al final se'n va desmarcar.

La portaveu de Vilanova 365, segona força a les eleccions municipals, Vanesa González, assumeix que "haurem d'estar a l'oposició" després que no fructifiqués a darrera hora el pacte a quatre que plantejaven V365, ERC, el VA! i Junts per Vilanova. "És lícit que governi la primera força" admet, en referència al PSC de Noemí Trucharte, però que "en quatre anys poden passar moltes coses. Ho hauran de fer molt bé". 

González, portaveu de V365Vanesa González apunta que "el govern està en minoria i té fragilitat". Lamenta que el vot d'abstenció de Jordi Barón no permetés al final un govern alternatiu. Segons V365 "ens havíem reunit moltes vegades al llarg d'aquestes setmanes i estava tot tancat", però que "hi ha interessos de partit a nivell comarcal" en referència a Junts/PDeCAT, "i els partits han de vetllar per tenir el màxim de representació a nivell d'ajuntaments".

La circumstància és que Jordi Barón és un col·laborador estret de Vanesa González en els dos governs que va encapçalar, quan treballaven en coalició. La portaveu de V365 afegeix que "tenim una relació personal estreta, el considero el meu amic, però ell es deu al seu partit i això a vegades pesa més. Es pot ser home o dona de poble, o de partit. En el cas de la Pobla de Claramunt (el d'Albert Duran que va desobeir les ordres de la direcció comarcal) ha pesat més la decisió personal". 

En aquest sentit, Vanesa González remarca que "l'avantatge que tenim a V365 com a força municipalista és que no depenem de directrius de partit. Ens sentim lliures i no depenem de decisions de tercers, que al final és el que ha pesat per decidir qui havia de ser qui estés al capdavant de l'Ajuntament de Vilanova". 


1 Comentaris

J

Juan

Vilanova

20 de juny 2019.16:06h

Respondre

Cuatro años dan para mucho, y todo puede cambiar de un dia para otro, como bien sabes.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.