TORNAR

Veïns amb Veu assenyala que Romero està arribant als límits de l'endeutament

Critiquen la política a curt termini dels plans d’ocupació

politica
Divendres, 22 maig 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Montbui viurà aquest diumenge les seves eleccions més decisives des de 1995. Veïns amb Veu, que va sorgir el 2011, s'erigeix com a principal oposició a Teo Romero amb dos regidors. Les expectatives de creixement d'aquest partit, de ICV-EUiA i Esquerra poden comprometre la majoria del PSC

Aquest 24 de maig el PSC es juga la majoria en el seu principal bastió a l'Anoia, Montbui. Teo Romero, el polèmic alcalde que governa des de 1995, compta ara amb una majoria de 9 sobre 13 regidors. El principal escull per continuar podria ser l'ascens de Veïns amb Veu, que ara té 2 regidors. Aquesta força i ICV-EUiA es perfilen com les grans amenaces a l'alcalde per disputar el vot del Nucli Urbà. Veïns amb Veu ve criticant des de fa temps el model econòmic de Romero. Ara, després de la celebració de la Fira de la Multicultura, amb Carlos Baute de convidat, assenyalen que és impossible saber el cost davant "l'opacitat de l'Ajuntament". Mantenen que "no ens podem pronunciar perquè a data d’avui no s'ha presentat la relació de factures ni despeses, de la mateixa manera que tampoc es van presentar fa 8 anys amb el concert de Rosa ni 4 amb el d'Arrebato". Sobre la salut econòmica de l'Ajuntament mantenen que "es troba ara mateix al límit dels barems que marca la llei d'endeutament per a un municipi de les seves característiques (ara mateix, vora 4 milions d'euros). Des de l'equip de govern es repeteix que el problema és el deute que la Generalitat té amb el consistori, una suma de diners d'obres subvencionades que encara no ha pagat".

VV afegeix que "si la mateixa Generalitat ha argumentat que no és viable realitzar més obra pública – pocs municipis en fan actualment - perquè no hi haurà més subvencions, perquè es continua treballant en aquest sentit?". Aquesta força preferiria que les inversions es decideixin a partir d'ara "entre els veïns i veïnes de Montbui". Creun que és el moment d'un model "on la prioritat sigui cobrir les necessitats bàsiques" davant d'instal·lacions espectaculars "com la recent estrenada Mont-Àgora, mentre molts dels nostres veïns i veïnes fan us del banc d'aliments o pateixen per arribar a final de mes".  

La lacra de l'atur 

La llista electoral de Veïns amb Veu, ara mateix amb dos regidorsEn relació a l'alt índex d'atur, la candidatura opina que el format dels actuals plans "donen feina en la seva gran part només 3 mesos, desenvolupant bàsicament feines de manteniment de carrers". Exposen la possibilitat de fer uns plans d'ocupació diferents "on la formació sigui el gran valor afegit que permeti atorgar als veïns i veïnes una qualificació millor; uns plans de formació enfocats a les necessitats del municipi on conjuntament amb els establiments, petites empreses i entitats s'ofereixi a les persones en situació d'atur una millor sortida laboral. Les noves tecnologies, l'atenció a les persones, l'hostaleria, la cura d'animals serien altres opcions en aquests plans d’ocupació alternatius".

La candidatura es congratula d'haver unit forces amb veïns del Nucli Antic: "hem aconseguit que veïns i veïnes vinculats a Gent Nostra participem junts en un mateix camí, el que ha generat una simbiosis molt especial; de fet, el programa s’ha realitzat conjuntament amb aquest grup de persones i en Jordi Montiel, número 3 de la llista i veí del nucli antic, és un exemple clar del compromís que tenim en connectar persones i territori". De cara a pactes, recorden que "vam manifestar el nostre rebuig a les polítiques de PxC i d'altres formes de política basades en la discriminació i ens vam comprometre a no atiar discursos xenòfobs ni a pactar amb ells. Predir qualsevol situació, vol dir anticipar-se a un resultat que encara no s'ha produït. En el cas d'haver de realitzar un front comú amb d’altres partits, escoltarem a la resta de formacions polítiques, i com marca el nostre tarannà decidirem de forma assembleària el camí a seguir". 

"Volen vendre que som independentistes. Nosaltres defensem el dret a decidir"

Des de Veïns amb Veu apunten que des del PSC i l'extrema dreta se'ls ha titllat d'independentistes per dissuadir a part dels votants de la població: "estem convençuts d'això, de fet ja ho hem pogut veure amb alguns actes de PXC – i en els porta a porta del PSC Montbui durant aquests dies de campanya - on van aprofitar una fotografia dels regidors de VVM en un acte de l'11 de setembre per vendre als veïns i veïnes de Montbui que som independentistes, quan el que nosaltres defensem és el dret a decidir i que cadascú triï la seva opció".


3 Comentaris

A

Alex

Montbui

22 de maig 2015.14:31h

Respondre

Disculpa pero no saps el que dius. Aquesta gent sí representa al poble i no pas el Sr. Teo Romero i el seu clientelisme. I sobre l’estelada, jajaja!! No saps llegir? Saps el que és una assemblea?... Llegir més Ets conscient que és recomenable el pensament únic? En un grup hi han moltes sensibilitats i ells l’11 de setembre van defensar, com ho fan sermpre, el dret a decidir. Obre el ulls Carlos i baixa al carrer.

C

Carlos

EMD Montbui

22 de maig 2015.12:11h

Respondre

Credibilitat zero. Populisme de garrafa.
Aquests mateixos que estaven el dia Onze de Setembre amb una estelada i ara reneguen de l’estelada.
Els que ara fa uns anys anaven a les llistes dels... Llegir més socialistes, donant lliçons de socialisme, i que ara reneguen dels socialistes. El poder del poble, per a la gent del poble de veritat.
Jo tinc memòria i sóc del poble, i ni oblido ni perdono com ens van prendre l’ajuntament. Ni sultans de Brunei ni populistes de garrafa.

s

sentitkomu

Igualada

22 de maig 2015.14:39h

Está clar que ni els coneixes ni has vist el programa. Mira Carlos, tu segueix votant lliurament a qui vulguis però no parlis del que no tens ni idea. Ah... i crec que l’onze de setembre hi han... Llegir més estelades a tot arreu i evidentment aquell dia hi era, però saps si la van posar ells? Ja t’ho dic jo...NO. Ells defensen el dret a decidir i punto. Això van decidir a l’assemblea. ”¿Lo pillas?” Cuidate

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.