TORNAR

Vic ja compta amb la seu a la Catalunya Central de tres conselleries de la Generalitat

CiU va denunciar a l'abril que Igualada només tindrà una subseu

politica
Divendres, 24 juliol 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els departaments de Governació, Cultura i Acció Social de la Generalitat de Catalunya disposen des d'ahir de la seu dels serveis territorials a les comarques centrals a l'edifici de Can Beuló, a la plaça Major de Vic. Aquestes són les tres primeres delegacions de l'administració catalana que s'ubiquen a la capital d'Osona que comparteix seus de serveis territorials del Govern a la demarcació central conjuntament amb Manresa. CiU ja va criticar a l'abril que Igualada només tindrà una subseu, la d'Educació.

Tresserras, Capdevila, Ausàs i Vila d'Abadal

Les instal·lacions d'aquests serveis són provisionals fins que s'hagi enllestit la rehabilitació de la Casa de Convalescència de Vic on s'ubicaran definitivament. La consellera, Carme Capdevila ha insistit que confia que abans de dos anys les obres del nou espai estiguin acabades.

El conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, va dir ahir que l'opció de fer a una capitalitat compartida a les comarques centrals entre Vic i Manresa es demostrarà com una bona opció i va admetre que aquest és, entre les futures vegueries, l'espai 'més difícil de vertebrar'. Va destacar també que tot i la capitalitat de Barcelona, el país necessita 'contraforts' perquè la capital no es pot 'menjar' la resta del país i va definir la posada en funcionament dels serveis territorials com de 'modesta però molt important'.

El titular de Governació, Jordi Ausàs, va dir que la descentralització de l'administració en el territori respon a la 'nova arquitectura institucional' del país que ha de superar la 'visió provincial' per establir un model propi 'vinculat al catalanisme polític'. Les noves dependències, tot i ser provisionals, són 'molt dignes' i que volen 'facilitar' la vida a la gent enlloc de 'complicar-la', segons Ausàs.

Carme Capdevila, consellera d'Acció Social i Ciutadania, va considerar que l'obertura dels serveis territorials a Vic és la 'pedra definitiva' per a la territorialització del departament que encapçala. Per la consellera, l'obertura d'aquesta seu és una 'aposta clara' pels serveis de proximitat.

Agricultura i Medi Ambient també hi tindran seu

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), visiblement satisfet, reconeixia en el seu parlament que l'actual govern ha estat capaç de 'descentralitzar' l'administració i portar-la 'arreu del país'. L'alcalde democratacristià deia que Vic necessitava pel seu projecte de ciutat aquest 'recolzament' del Govern instal·lant diferents serveis perquè volen 'compartir cocapitalitat amb Manresa'. Vila d'Abadal va explicar que els departaments d'Agricultura i Acció Rural i Medi Ambient i Habitatge també tindran els seus serveis territorials a la capital osonenca.

Riba va reconèixer 'converses' amb la Generalitat

Arran de les crítiques de CiU-Anoia, el regidor de Governació de l'Ajuntament d'Igualada, Jordi Riba, va reconèixer 'converses fluides i continuades' amb la Generalitat sobre la ubicació de les delegacions de serveis territorials a la Catalunya Central. Per Riba, la ubicació de les delegacions de la Catalunya Central no és el que més preocupa als ciutadans, sinó els serveis i la inversió que es presta des de la Generalitat.


3 Comentaris

j

josep b

30 de juliol 2009.15:50h

Respondre

Què vol dir ’converses fluides i continuades’ amb la Generalitat sobre la ubicació de les delegacions de serveis territorials a la Catalunya Central?. No vol dir res.
Què vol dir ’la... Llegir més ubicació de les delegacions de la Catalunya Central no és el que més preocupa als ciutadans, sinó els serveis i la inversió que es presta des de la Generalitat’?. Vol dir que no projecten res per igualada i en minimitzen la rellevància. Quan no interessa s’oblida de la cantarella sobre la rellevància dels serveis de proximitat.
La pregunta clau és: vol o no vol l’entesa tenir delegacions? Com que rebutgen pertànyer a la catalunya central, doncs no volen! Parlin clar o busquin un altre país on el règim no sigui democràtic i l’ètica no sigui requisit.

P

Pagès

Òdena

30 de juliol 2009.09:07h

Respondre

Quan un és de la Conca d’Òdena i llegeix la consellera dient que, l’obertura de seus territorials de les conselleries són una ’aposta clara’ pels serveis de proximitat em faig un fart de... Llegir més riure per que suposo que és un acudit. Cas que ho hagués dit de veritat demostraria que la consellera no te ni idea de geografia ni ha anat mai d’Igualada a Vic (i tornat).

M

MM

Igualada

24 de juliol 2009.15:56h

Respondre

Ês una llastima que no vinguin a Igualada. Ningú sap massa que s’hi farà
ni si tindran massa feina, però al menys garanteixen nous llocs de
treball amb un salari digne i segur.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.