TORNAR
PUBLICITAT

Vilanova celebra el Ple del cartipàs però deixa sobre la taula el punt d’assignació de retribucions

Se celebraran plens cada dos mesos i l'assistència serà obligatòria per part dels regidors

politica
Dimarts, 12 juliol 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’expectació que havia aixecat la sessió plenària del passat divendres acabar provocant la frustració dels vilanovins, ja que un dels punts més polèmics i esperats del ple va quedar sobre la taula. Es tracta de les retribucions, un punt que no va arribar a debatre’s ni votar-se. La resta de punts es van tirar endavant sense incidències.

Ple del Cartipàs

Caldrà un altra sessió plenària per desbloquejar la qüestió de les retribucions que no va quedar aclarida en el Ple del cartipàs com sol estar previst. Sembla que la impossibilitat per arribar a un acord va forçar la decisió de l’equip de govern a aplaçar la votació sobre les retribucions. El problema recau en les dedicacions, la proposta presentada igualava la del 2007, és a dir, es contemplava una dedicació completa, una de 20 hores i dues de 16, una proposta que no va agradar a la resta de grups del consistori i es va decidir no debatre’l en el ple. Sembla que la minoria amb què governa l'actual equip de govern i l'atomització del consistori han començat a donar els primers fruits.

El cartipàs

Llevat d’aquest punt, la resta de l’ordre del dia es va debatre sense incidències. El ple va donar compte del decret d'alcaldia relatiu al nomenament dels tinents d'alcalde i la composició de la Junta de Govern Local. La distribució del nou cartipàs municipal és la següent: l'alcalde Joan Vich s'ocuparà de l'Àrea d'Economia, Hisenda i Règim Interior; Francisco Palacios, primer Tinent d’Alcalde, s'ocuparà de l’Àrea de Promoció Econòmica així com de Joventut, Festes, Agermanament i Solidaritat; Vanesa González, segona Tinent d’Alcalde, estarà al capdavant de l’Àrea de Cultura i Participació Ciutadana; Antonio Sánchez, de l'Àrea d’Obres i Urbanisme; Marta Trullols, de l'Àrea d’Infància i Ensenyament; Camilo Grados, de l’Àrea d’Esports; Pepita Còdol, de l’Àrea de Serveis a les Persones, Salut i Consum, i José M. Ortiz, de l’Àrea de Serveis Municipals i Medi Ambient.

Plens cada dos mesos

Entre els acords adoptats pel Ple es va aprovar celebrar les sessions ordinàries cada dos mesos, coincidint amb el segon dilluns dels mesos de novembre, març, maig i juliol de cada any. Excepte en els mesos de setembre i gener, que se celebrarà el tercer dilluns del mes.

Com a novetat, aquest mandat, l’assistència als Plens és obligatòria i, per tant, si no s’excusa amb la deguda antelació, el regidor o regidora serà sancionat.

També va quedar recollit en el reglament de funcionament que les intervencions dels grups municipals als Plens les faran els seus portaveus, llevat de casos de delegació de paraula en un altre membre del grup.

Es creen quatre comissions informatives per a l’estudi dels temes a tractar al Ple

El Ple també va aprovar la creació i composició de les comissions informatives permanents i els portaveus dels grups. Durant aquest mandat s’han creat quatre comissions: la Comissió Informativa d’Economia, Hisenda, i Règim Interior, que actuarà com a Comissió Especial de Comptes; la Comissió Informativa d’Obres, Urbanisme, Medi Ambient i Serveis Municipals; la Comissió Informativa de Promoció Econòmica, Joventut, Festes, Agermanament i Solidaritat, i la darrera, la Comissió Informativa de Cultura i Participació Ciutadana, Educació, Esports, Serveis Socials, Salut, Sanitat i Consum.

L’alcalde, Joan Vich, és el president d’aquestes comissions en les quals estan representats tots els grups municipals, atenent la seva proporcionalitat.

Altres acords del Ple

El membres del Ple van aprovar per unanimitat les festes locals per al 2012 que seran el 10 d’abril, dimarts del Sant Crist d’Igualada, i el 10 de setembre, dilluns de Festa Major.

També van acordar les tarifes locals de servei d’autotaxi, que s’actualitzen en relació a les tarifes urbanes de la resta de les poblacions de la Conca d’Òdena. A partir d’ara, la baixada de bandera costarà 3,55 € els dies laborals o 4,55 els festius. Es cobrarà 1,05€ per km recorregut i l’hora d’espera té una tarifa de 16,10 €. També queda regulat l’avís telefònic, que té un cost de 0,90 €; el preu per maleta, que també és de 0,90 €, i el transport d’un animal domèstic, que costarà 1,80 €.


5 Comentaris

R

Roser

Vilanova

20 de juliol 2011.12:55h

Respondre

Xavi lo has bordado, cunata razón tienes yo incluso he visto mas de 3 veces por el ayuntamiento gente que ya estab
a en la calle yo soy una engañadaa del va

X

Xavi

Vilanova del Camí

17 de juliol 2011.15:43h

Respondre

El problema, Sra. Francina, és que durant 30 anys, hem tingut uns polítics que deien una cosa i feien una altre.
I com exemple últim, el dels VA, uns nois que amb el missatge de: som un grup... Llegir més d’electors que estem cansats de que els politics ens enganyin, que farem fora l’Alcalde, que no pactarem amb el PSC, que canviarien tot a l’Ajuntament, entre d’altres missatges, que eran molt bonics, però desprès han fet TOT LO CONTRARI. Per aquests comportaments la gent no vota. Ells, i nomès ells, són responsables de les seves decicions. Han resultat ser uns nois amb ganes de cadira i sous. I potser encara quedar per veure més detalls del transfons real de perquè es va montar aquest grup amb interesos personals i familiars. Moltes gràcies als grups de l’oposició per ser responsables i deixar els 6 sous inicials abans dels primers contactes, 4 sous proposats desprès al ple amb l’esperança que algun regidor votes al costat del PSC i VA, i finalment els grups de l’oposició van comunicar que votarien en contra i que nomès acceptarien i deixarian 1 sou i mig. Jo hauria preferint cap sou, però hem sembla una bona lliço per l’Alcalde i aquest nou grupet satel.lit del PSC. Endavant OPOSICIÓ.

F

Francina

Vilanova del Camí

16 de juliol 2011.10:23h

Respondre

A vegades la població no es creu el que les i els polítics diem en les campanyes electorals, i quan ens manifestem que és necessari una nova manera de fer política és una realitat, peruè el... Llegir més context socioeconòmic, el context polític i la globalització ens condueix a fer una nova plítica. A Vilanova serà possible si la població es manté compromesa a estar amatent del que va passant a l’ajuntament al llarg de la legislatura, i amb la resposnabilitat del govern i l’oposició.
Hem mostrat una cara ben diferent de la manera de fer de l’ajuntament i alguns estem compromesos a ser responsables i mantenir una posició pensant en la situació econòmica que vivim. Ara toca contemplar com es governa i l’oposició ja actuarà amb resposnabilitat. Qüestionar les retribucions econòmiques i els càrrecs alliberats no és qualsevol cosa, cal un conscens i unes bones negociacions.

P

Pau

Vilanova del cami

12 de juliol 2011.19:48h

Respondre

A Vilanova també es pensaven fer-ho o si més no mantenir-se el que tenien el 2009 però gracies a que tota l’oposició no els hi ho va permetre ara hauran de negociar-ho.
Es indignant que en... Llegir més temps de crisis els nostres politics es vulguin omplir les butxaques ja sigui apujant-se els sous o bé mantenir-los. El que han de fer es apretar-se el cinturó com tots.

P

Pep

Anoia

12 de juliol 2011.10:24h

Respondre

En altres poblacions no tenen la sort que com a mínim s’hagin de discutir i pactar temes com les retribucions dels càrrecs electes. A la Pobla de Claramunt, per exemple, la majoria absoluta de... Llegir més CiU ha permès incrementar el sou de l’alcalde en un 30%, en un context de crisi, retallades i dificultats generalitzades.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.