TORNAR

A Vilanova, JxCat fa alcaldessa la socialista Trucharte; a Cabrera, C's fa batlle al republicà Gorrea

ERC recupera la batllia de Cabrera gràcies al vot en la investidura del regidor de Ciudadanos

politica
Dissabte, 15 juny 2019. 16:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els plens municipals d'aquest matí de dissabte propiciaven dues investidures amb unes aliances prou curioses. A Vilanova del Camí, l'abstenció del junter Jordi Barón -posicionat des de fa anys contra el PSC- permetia investir a la socialista Noemí Trucharte. Un pacte tàcit que s'ha superat a Cabrera d'Anoia: C's votava a Jaume Gorrea (ERC).

Imatge del ple vilanoví aquest matíNoemí Trucharte (PSC) va ser la candidata més votada el 26 de maig i serà finalment l'alcaldessa de Vilanova del Camí. Tot i que tots els altres partits (V365, ERC, VA! i Junts) tenien tancat un pacte de govern que reeditava -amb l'addició del VA!- una aliança ja existent de 2015 a 2017, a darrera hora Jordi Barón, l'únic regidor de Junts, se'n desmarcava. La seva abstenció donava l'alcaldia al PSC. A més del discurs de la triomfadora Noemí Trucharte, tenia molt d'interès la intervenció de Vanesa González, de la que Barón va ser col·laborador estret mentre van compartir govern. González etzibava que "avui més que mai em sento orgullosa de formar part de Vilanova365. I avui més que mai estic orgullosa del municipalisme que no es presta a canvis de cromos entre partits grans".

Es referia al secret a veus del pacte entre el PSC i Junts per Catalunya al Consell Comarcal de l'Anoia, que desbancaria a ERC, primera força a la comarca a les eleccions que tenia una aliança en aquest ens amb els junters des de 2007. Segons fonts d'ERC, una de les contraprestacions entre socialistes i post-convergents seria facilitar l'alcaldia a Trucharte a canvi que els socialistes donin la presidència al Consell a Junts.

Res és comparable, però, a l'acord contra natura que hi ha hagut a Cabrera d'Anoia per a la investidura. Jaume Gorrea (ERC) estava empatat a regidors amb el PSC, quatre. Però la llista socialista de Salustià Monteagudo havia guanyat en vots. Gorrea és nou batlle gràcies al suport del regidor de C's a Cabrera que l'ha votat en la investidura, i així recupera l'Ajuntament quatre anys després. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.