TORNAR

Els votants vilanovins premien l'alcaldessa i castiguen els seus socis

El PSC incrementa de tres a vuit representants la seva presència al consistori; V365, en perd un

politica
Dilluns, 27 maig 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Noemí Trucharte continuarà sent l'alcaldessa a Vilanova del Camí. Els resultats dels comicis avalen la candidata del PSC, que queda a només un regidor de la majoria absoluta.

El guió ha canviat de mig a mig a l'Ajuntament de Vilanova del Camí. Les eleccions d'aquest 26 de maig situen a Noemí Trucharte amb un marge de maniobra que no ha tingut els dos darrers anys i mig. Els socialistes passen de tres a vuit regidors, mentre que V365 -primera força el 2015- en perd un i es queda amb quatre. Trucharte, que va arribar a l'alcaldia amb una moció de censura molt polèmica, assoleix els millors resultats del PSC des del 2003. A més, els 2.338 vots superen els resultats que ha tret Borrell a aquestes mateixes eleccions europees al municipi: 2.105. En canvi, patacada dels socis que han acompanyat el PSC: Veïns amb Veu i Decide desapareixen i el VA! passa de tres a un regidor.

Pel que fa a l'oposició actual, continuarà tenint els mateixos regidors, vuit, però repartits de manera diferent. V365 en cedeix un a ERC, que en tindrà tres ara. Jordi Barón retè el de Junts per Vilanova. V365 no perd gairebé electors -1.289 per 1.214-, però en canvi ERC fa un salt molt gran, de 455 a 887. I això sense perdre de vista el 1.026 vots que Oriol Junqueras ha tret a Vilanova a les europees, probablement sobiranistes que en clau municipal voten Vanesa González. 

El triomf socialista posa fi a vuit anys de fragmentació a Vilanova del Camí... si el PSC pot atreure el VA!, cosa que no és un objectiu impossible, ja que Francisco Palacios ha estat un dels edils que ha fet menys soroll en un mandat recordat pels enfrontaments polítics i personals. Els resultats, d'altra banda, deixen fora a IPV-VV, una de les formacions independents més antigues de la comarca i marcada per les successives polèmiques a Vilanova com la urbanització del carrer Cervantes o el PMUR3.

 


3 Comentaris

O

Orwell

Igualada

30 de maig 2019.17:14h

Respondre

Quan els vostres fills hagin d’anar a treballar fora de la comarca, penseu en la decisió que haureu pres. O quan estigueu a l’atur, no reclameu llocs de treball. Heu de ser una mica més... Llegir més responsables i no pensar en la comoditat i benestar de quatre. Les infraestructures són progrés. I el progrés només s’aconsegueix avançant.
No demoreu 4 anys més lo inevitable.

a

antonio

igualada

28 de maig 2019.06:37h

Respondre

ya puedes pedir otra bandera española, pónle el pollo también, que te ha dado buen resultado, en vilanova somos así, olé !!

L

LL

27 de maig 2019.12:45h

Respondre

EXCELENTE NOTICIES.
FELICITATS SRA TRUCHARTE.....!!!!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.