TORNAR

La recepta: Flam de mató de la Tossa

Amb L’Atelier, Restaurant Pedagògic

Dilluns, 6 març 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

El mató o brossat és un tipus de formatge fresc amb menys greix que la majoria dels altres formatges. Es fabrica artesanament fent bullir la llet i coagulant-la amb un element vegetal, (card o herba-col), suc de llimona o quall animal. Abans era obtingut per coagulació de la fracció proteica, encara soluble, del xerigot de la llet de cabra o d'ovella. El producte resultant coagulat es filtra amb un drap o en recipients de vímet o canya i s'obté una massa pastosa, lleugerament dolça per efecte de la concentració de la lactosa de la llet. Tot i que actualment s'elabora predominantment amb llet de vaca, hi ha també qui utilitza la llet de cabra o d'ovella, com es feia antigament.

Ingredients

400 gr mató de la tossa

40 gr sucre

160 gr mel

400 ml nata líquida

100 ml llet

4 ous

Caramel:

200 gr sucre

120 ml aigua

 

Preparació

Posem en un recipient l'aigua i la posem a escalfar, quan estigui calenta la retierem.

Posem en un cassó el sucre, el desfem, quan estigui d'un color daurat hi afegim l'aigua calenta, o retirem del foc i posem el caramel a les flamberes. (vigilem quan afegim l'aigua perque esquitxa i ens podem fer mal).

Posem tots els ingredients junts en un recipient i ho passem pel turmix.

Afegim la barreja a les flamberes.

Les posem en una safata les flamberes i les cobrim d'aigua fins a la meitat, i cap al forn a 140º durant 45 minuts.

Els deixem refredar.

 

Bon profit!

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.