La recepta: Verat escabetxat
Ingredients
- 1 kg de verats frescos.
- 1 cap d’alls.
- 2 cebes.
- herbes: 2 fulles de llorer, 1 branca de farigola, 1 branca de romaní, un branqueta de marduix, 1 fulla de sàlvia, julivert i orenga.
- 1 got (200 ml) d’aigua.
- 1 got (200 ml) de vinagre.
- 1 got (200 ml) d’oli d’oliva
- 1 cullaradeta pebre vermell dolç.
- pebre negre en gra, pebre negre mòlta i sal.
Preparació
- La nostra peixatera ens prepararà el verat per escabetxar, netejant-lo i tallant-lo a rodanxes amples. Una vegada a casa el rentarem a sota l’aixeta, salpebrem i el passem per farina.
- Trinxarem les cebes tendres.
- Tallem a rodanxes petites la meitat dels alls i la resta els deixem amb la pell i els aixafem una mica amb la fulla del gabinet.
- Posem 4 cullerades d’oli en una cassola i quan està calent posem a enrosir el verat que teníem enfarinat.
- Deixem fer uns 3 minuts per cada banda, (ha de quedar daurat per fora però tendre per dintre) retirem i reservem en un recipient de vidre o de ceràmica.
- En la mateixa cassola posem la ceba, els alls tallats i els sencers. Deixem enrossir durant uns 5 minuts, a foc mig (ha de quedar potxat no fregit).
- Pasats els 5 minuts tirarem les herbes, la culleradeta de pebre vermell, l’aigua, el vinagre i l’oli. Salpebrem i deixem coure uns 5 minuts mes.
- Aboquem l’escabetx per sobre del verat que teníem reservat al recipient de cerámica, fins cobrir el peix.
- Una vegada fred, posem a la nevera tapat amb paper film. Podem menjar al dia seguent, pero segons la meva mare es molt mes bo apartir del tercer dia.
Restaurant pedagògic l'Atelier · Escola Pia d'Igualada
0 Comentaris
Deixa el teu comentari