TORNAR

L'Anoia celebra la Setmana de la Lactància Materna

Espai patrocinat per

Per a més informació us podeu adreçar als Centres d’Atenció Primària i a les professionals d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de l’Anoia

Salut
Dimarts, 8 agost 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest any 2017 es celebra el 25é aniversari de la setmana Mundial de la Lactància materna (SMLM), amb el lema “construint aliances, sense conflicte d’interessos” en que es pretén fer èmfasis en el treball conjunt pel bé comú. La SMLM es basa en 3 pilars fonamentals: la protecció, la promoció i el suport de la lactància materna.

Els objectius de la SMLM 2017 són:

- Unificar el recolzament dels governs i diferents sectors de la societat per protegir, promoure i recolzar la lactància materna.

- Construir aliances sense conflictes d’interessos per enfortir les polítiques i programes de lactància materna i alimentació infantil.

Mobilitzar i desenvolupar accions per a protecció, promoció i recolzament a la lactància materna i de pràctiques adequades d’alimentació infantil.

La lactància materna

L’evidència científica mostra clarament que la lactància materna pot jugar un paper clau en la salut de la mare-nadó, així com a la prevenció de malalties no transmissibles.

La llet materna és l’únic aliment que el nen/a necessita els primers sis mesos de vida, a més ajuda a crear un vincle especial entre la mare i el fill. La llet materna és la “primera immunització” del nadó per aquest motiu no cal substituir-la per altres productes abans dels sis mesos.

La lactància materna s’inicia una hora després del part i la producció de llet augmenta amb la freqüència de les presses. A partir dels sis mesos d’edat aproximadament, el nadó comença a rebre varietat d’aliments complementaris, però la lactància materna pot continuar fins el segon any de vida i perllongar-se.

Quasi totes les mares poden alletar, però és important rebre suport pràctic de l’entorn (família, amics i comunitat). La incorporació de la mare al mon laboral pot seguir sent compatible amb la lactància materna.

Informació i suport a l'Anoia

Per a més informació o suport a la lactància a la materna us podeu adreçar les unitats de pediatria dels Centres d’Atenció Primària i a les professionals d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de l’Anoia.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.