TORNAR
PUBLICITAT

Cada any es diagnostiquen 4.600 nous casos de càncer de mama a Catalunya

Espai patrocinat per

La supervivència a 5 anys de les dones diagnosticades millora en les últimes dècades i se situa en el 85%

Salut
Dimarts, 24 octubre 2017. 09:55. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El càncer de mama és el càncer més freqüent en les dones de Catalunya i cada any se'n diagnostiquen 4.600 nous casos; representen un 28% de tots els tumors diagnosticats en les dones. La incidència d'aquest tumor a Catalunya és similar a la resta de països del sud d'Europa i inferior a la dels països del nord o oest d'Europa.

La supervivència a 5 anys de les dones diagnosticades de càncer de mama mostra una tendència de millora en les últimes dècades i se situa en el 85% en l'últim període analitzat a Catalunya. Una supervivència similar a la dels països europeus amb millor supervivència.
 
Malgrat aquestes bones xifres de supervivència, el càncer de mama causa la mort de 980 dones cada any al nostre país. És important remarcar, però, que la mortalitat per aquest tumor disminueix un 2,6% cada any com a conseqüència de les millores en els tractaments i del programa de detecció precoç d'aquest tumor implantat a Catalunya des de fa anys.
 
Durant l'any 2016 van participar al Programa de detecció precoç de càncer de mama  mitjançant mamografia 277.532 dones;  45.712 dones van participar-hi per primera vegada i 231.820 ja havien participat en invitacions anteriors. En el programa es van detectar 1.264 casos de càncer.
 
A més d'aquests dos factors, la detecció precoç i les millores en els tractaments, el Departament de Salut ofereix a les dones el Circuit de diagnòstic ràpid que té per objectiu un diagnòstic i un tractament ràpids davant la sospita d'un càncer de mama sempre respectant els temps necessaris per a les proves diagnòstiques cada vegada més complexes. A més, el Departament disposa de les Unitats de consell genètic en càncer, que atenen a les dones i famílies amb un risc més alt de patir aquest tumor entre les principals mesures per reduir l'impacte d'aquesta malaltia.
 
Un altre element bàsic és la prevenció. De les diferents recomanacions preventives recollides al Codi Europeu contra el càncer es poden destacar pel seu paper més relacionat amb la disminució del risc de tenir un càncer de mama les següents:
 
- Mantenir un pes saludable i evitar la obesitat, especialment després de la menopausa
- Practicar activitat física regularment: és recomanable fer activitat física moderada durant almenys 30 minuts al dia.
- Reduir el consum d'alcohol
- Practicar la lactància materna
 
Fins i tot després d'haver patit un càncer de mama, s'ha demostrat el benefici de mantenir un pes saludable i de practicar activitat física regularment.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.