TORNAR

La Nit de la Professió reuneix més de 150 persones de serveis relacionats amb la salut

Es va homenatjar les infermeres Pilar Salat i Xus Ribera, el farmacèutic Agustí Perelló i la metgessa Rosa Maria Pont

Salut
Dimecres, 26 octubre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Nit de la Professió, que reuneix els professionals de la salut de l'Anoia, s'ha consolidat com una cita imprescindible per al col·lectiu. Durant l'acte d'aquest passat cap de setmana es va lliurar la beca MIPS Fundació Privada i el nou Premi de Recerca de la Nit de la Professió.

Els professionals de la salut de l'Anoia han celebrat aquest passat cap de setmana una nova edició de la Nit de la Professió, al Restaurant Mas dels Vivencs de la Pobla de Claramunt. Es tracta de la trobada anual que serveix per homenatjar aquells professionals que es jubilen i rebre els que s'incorporen al col·lectiu com a residents de primer any. D'altra banda, durant l'acte també es fa el lliurament de la beca MIPS Fundació Privada a un projecte de recerca i enguany s'ha estrenat el Premi de Recerca Nit de la Professió per premiar un treball fet els darrers dos anys. 

La fotografia amb les noves cares i els veterans que deixen pasEls professionals que aquest 2016 van rebre l'homenatge de tot el col·lectiu per la seva jubilació han estat les infermeres Pilar Salat i Xus Ribera, el farmacèutic Agustí Perelló i la metgessa Rosa Maria Pont. D'altra banda, la Nit de la Professió va servir, també, per donar la benvinguda a aquells professionals que enceten l'etapa de residents en diferents especialitats als centres de salut de l'Anoia i a l'Hospital d'Igualada. Van ser 12 els que van ser reconeguts durant l'acte.

L'entrega de la beca que atorga anualment MIPS Fundació Privada també va ser un dels moments destacats de la Nit de la Professió. La beca és de 1.500 euros i dóna suport a un treball o projecte de recerca en l'àmbit de les ciències de la salut a la comarca de l'Anoia amb el compromís de que es desenvolupi en els propers 2 anys. Entre tots els 11 projectes presentats, l'ha guanyat el projecte MODA - Projecte Integra en Salut Mental 'Projecte IntegraMENT' de Tomàs Ignacio Castellò, metge psiquiatre del Centre de Salut Mental –Consorci Sanitari de l'Anoia. D'altra banda, el guanyador de l'any passat, Marc Bausili, va fer una explicació de com està anant la seva recerca que acabarà l'any que ve i que porta per títol 'Simulació en suport vital'.

Pel que fa al Premi de Recerca Nit de la Professió, dotat amb 1.500 euros, reconeix un treball de recerca en l'àmbit de la salut realitzat a la comarca de l'Anoia i amb una antiguitat màxima de dos anys. El projecte guanyador d'aquesta primera edició era 'UGAC – Efecte d'un nou model d'atenció en pacients majors de 69 anys amb fractura de maluc ingressats en la unitat geriàtrica d'aguts (UGA) d'un hospital comarcal' d'Andrés Gamboa, resident de geriatria a l'Hospital d'Igualada.

L'organització de la Nit de la Professió va a càrrec de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i les Balears i els col·legis oficials de Metges de Barcelona, el d'Infermeres i Infermers, el de Farmacèutics, el de Fisioterapeutes i el de Psicòlegs.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.