TORNAR

Els professionals de l'Hospital, al XIII Congrés de la Societat Catalana d’Anestesiologia

Espai patrocinat per

Hi van participar uns tres centenars d’especialistes

Salut
Dilluns, 21 novembre 2016. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La conferència inaugural del congrés la va impartir el doctor Josep Maria Bausili, director del Servei d'Anestesiologia i Medicina Crítica de l'Hospital d'Igualada.

A principis d'aquest mes, va tenir lloc a Barcelona el XIII Congrés de la SCARTD en el qual hi van participar metges anestesiòlegs de l'Hospital d'Igualada. Més de 300 professionals especialistes en anestesiologia i reanimació es van reunir en aquesta jornada científica que de caràcter bianual i que va estar organitzada per l'Hospital Clínic i l'Hospital del Sagrat Cor.

La representació igualadina en aquest congrésLa conferència inaugural del congrés la va impartir el doctor Josep Maria Bausili, director del Servei d'Anestesiologia i Medicina Crítica de l'Hospital d'Igualada, desenvolupant el tema de l'Optimització dels pacients quirúrgics i l'ambulatorització de la cirurgia seguint les noves tendències de tractament del pacient quirúrgic. El fet que aquesta societat demani fer la conferència inaugural és un reconeixement a l'important treball de tot l'equip d'anestesiologia de l'Hospital d'Igualada.

Cal destacar també la participació del doctor Santiago Abreu, anestesiòleg i responsable de la Coordinació del Bloc Quirúrgic. Va presentar l'experiència de l'hospital en la utilització de la metodologia Lean en la gestió dels quiròfans per millorar el seu rendiment i la seva seguretat. La doctora Joanna Grössl i la doctora Anna Pedregosa van presentar diverses comunicacions en relació a la cirurgia sense sang i la metodologia i el protocol per a poder-la aplicar. També van exposar el control continuat al quiròfan de pacients d'alt risc. Així mateix, el doctor Yobanys Rodríguez va participar en la presentació de casos clínics de pacients en xoc sèptic per infeccions de teixits.

Aquesta reunió és la trobada de referència i de debat del serveis i especialistes en Anestesiologia de Catalunya i punt obligat per l'intercanvi i l'exposició d'experiències en relació a l'anestesiologia, la medicina crítica i el tractament del dolor.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.