TORNAR
PUBLICITAT

La revolució digital arriba a la clínica dental: del motlle de pasta a l'escanneig 3D

Espai patrocinat per

Dental Igualada incorpora un innovador escàner intraoral

Salut
Diumenge, 18 març 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Més rapidesa en el procés, més precisió en el resultat, més comoditat per al pacient. Aquests són alguns dels avenços que aporta l’escaner intraoral inalàmbric TRIOS Wireless, una innovadora tecnologia que Dental Igualada ha incorporat a la seva clínica situada a la Rambla Sant Isidre d'Igualada.

Aquesta setmana la clínica Dental Igualada ha presentat el nou escànner intraoral sense fils TRIOS Wireless, una eina digital menys invasiva i més ràpida que el sistema tradicional en la realització del mostreig de l'estructura bucodental. També és molt més precisa, ja que pràcticament redueix a zero el marge d'error a l'hora de monitorar la salut bucodental dels pacients.

3Shape, l'empresa de referència en l'àmbit internacional en innovació en el camp de l’instrumental odontològic, ha desenvolupat l'escàner intraoral sense fils TRIOS Wireless, un instrument "revolucionari", tal com ha definit Cèlia Martínez, doctora en ortodòncia de Dental Catalunya, i que està cridat a ser clau en la competitivitat de les clíniques dentals en els pròxims anys,. En aquest sentit, les quatre clíniques del grup Dental Catalunya, ubicades a Vic, Manresa, Berga i Igualada, són pioneres al nostre país.

Cèlia Martínez ha afegit que aquest sistema digital "permet superar el sistema tradicional, més molest i menys precís, ens permet apartar les impressions més convencionals que es feien servir abans i aconseguir una rèplica digital, en 3D, tenint també una millora en la comunicació amb el laboratori que fabrica les pròtesis. Tenim una rèplica de la boca del pacient molt més precisa, sense pràcticament marges d'error". Cèlia Martínez afegeix que aquest sistema "és un gran progrés en diferents àmbits de l’odontologia, com les pròtesis, els implants, el disseny d’ortodòncies, que és molt més còmode per al pacient".

Més ràpida. Menys invasiva

L'escàner intraoral sense fils TRIOS Wireless presenta un disseny ergonòmic que facilita la seva manipulació al professional i minimitza les molèsties al pacient. En tan sols 5 minuts pot realitzar una acurada i minuciosa imatge en 3D de l’estructura bucodental del pacient, una informació necessària per a la fabricació de pròtesis sobre dents, pròtesis sobre implants o, també, per dissenyar amb precisió tractaments molt diversos, com ortodòncies.

D'aquesta manera, el procediment és molt menys invasiu que el tradicional mostreig manual tradicional, amb el qual el pacient ha de mossegar la pasta PVS per fer el motlle que fins ara proporcionava aquesta informació, una experiència que per a algunes persones resultava desagradable. Així, el TRIOS Wireless elimina el risc de nàusees que l’antic procediment generava en alguns casos. A més, l’escaneig es pot fer en tantes fases com es vulgui, ja que l’escàner intraoral permet fer les pauses que siguin necessàries, a la mida de les preferències de cada pacient. Segons un estudi de l’Escola de Medicina Dental de la Universitat de Berna, el 100% de les persones que proven el TRIOS Wireless el prefereixen als mostrejos pel sistema manual.

Més precisió

Paral·lelament a la rapidesa i a la menor invasió, un altre dels avenços revolucionaris que introdueix el TRIOS Wireless és la seva precisió, que elimina la possibilitat d’error que ocasionava el mostreig manual amb pasta PVS. Amb l’escàner intraoral, la imatge 3D de l’estructura bucodental del pacient és molt més exacta, millorant àmpliament la possibilitat d’error en el mostreig que tant pacients com professionals havien d’assumir amb el mètode tradicional (un 89% dels mostrejos pel procediment tradicional tenien algun grau d’inexactitud, segons un recent estudi de la Facultat de Medicina Dental de la Universitat de Harvard).

D'aquesta manera, desapareix pràcticament el risc d’haver de repetir la fabricació de pròtesis o de molèsties per no encaixar perfectament a la boca del pacient.  A més, la informació que capta aquest escàner es transmet de manera immediata i per via telemàtica fins al laboratori on es fabriquen les fundes, pròtesis o tractaments d’Invisaling, de manera que el temps d’espera perquè aquestes estiguin llestes per ser instal·lades es redueix també de manera molt significativa. La informació que proporciona aquesta nova eina revolucionària és de gran utilitat per monitorar de manera constant la salut bucodental dels pacients. Les dades s’integren en un software dissenyat per sistematitzar-les i classificar-les. Tot plegat suposa un nou pas endavant en el procés de transformació digital del grup Dental Catalunya. 

Dins l’extensa llista d’avantatges d’aquesta tècnica hi ha també la transparència, ja que la imatge a color que captura el TRIOS Wireless permet presentar al pacient en una pantalla de televisió o ordinador la seva situació, el diagnòstic, el tractament que es proposa i, a mesura que avança, monitorar la seva evolució.

 

 

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.