TORNAR

L'Ajuntament, desconvidat a la "Passacalle"

La FESTHI revoca la invitació a l’alcalde i al regidor de cultura

societat
Divendres, 18 agost 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Federació del Seguici Històric i Tradicional d'Igualada (FESTHI) va comunicar, per escrit, a l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, i al regidor de Promoció Cultural, Pere Camps, que l'entitat havia decidit revocar la seva invitació per participar, tal i com havien fet en la seva primera edició, l'any passat, a la "Passacalle". La junta de la FESTHI ha declinat, de moment, fer públics els motius.

L'any passat l'Ajuntament va rebre la Passacalle a l'Ateneu Igualadí
Per la Festa Major de l'any passat, la FESTHI va recuperar, amb un "èxit rotund", tal i com assenyalen, la "Passacalle". Antigament, aquest acte, com explica la federació,  "anomenat també Passada, era un acte festiu ben definit: sortint de les completes que es cantaven a Santa Maria el vespre de la vigília de Sant Bartomeu, una música recorria els carrers de la població per tal d'anunciar la festa i encomanar l'alegria". L'any passat, aquest recorregut s'iniciava a l'Ateneu Igualadí, on el seguici era rebut per representants de l'entitat i pels membres del consistori igualadí, encapçalats pel regidor de Promoció Cultural Pere Camps i per l'alcalde Marc Castells. D'aquí, la "Passacalle" o "Passada" va recòrrer els carrers del centre, passant per les cases de diverses personalitats, on les colles del seguici s'aturaren per exhibir els seus balls i anunciar la festa. Com explica la FESTHI, es feia "acompanyada de tota la comparseria del seguici, per tal de visitar les autoritats i gent noble (passant per les seves cases i domicilis)".
 
Les colles participants són obsequiades amb coca i begudes
 
Enguany, i després d'haver estat convidats formalment, com l'any passat, "les autoritats", és a dir, l'Alcalde i el regidor de Promoció Cultural, han estat desconvidats per la FESTHI a participar en la "Passacalle". 
 
El Ball de Bstons d'Igualada va actuar davant l'Ateneu Igualadí
 
Des de la Federació del Seguici Històric i Tradicional d'Igualada han explicat a l'AnoiaDiari que "la junta de la FESTHI va decidir revocar la invitació de la Passacalle a l'Alcalde i al Regidor de Cultura, autoritats convidades tant l'any passat com aquest.  Aquesta decisió va ser motivada per varis motius els quals la junta ha decidit, que de moment, no els farà públics".

32 Comentaris

N

Natanael

Igualada

25 d'agost 2017.13:43h

Respondre

Hola, m’agrada i admiro la feina de la festhi. Vaig anar a la passacalle.
Us anunció que a les tardes a partir de les cinc estaré davant de l’Ajuntament vestida de porpre a la vostra... Llegir més disposició perquè m’insulteu, em tireu bombes fètides, i m’estoveu una miqueta. Sou benvinguts tots els que la bilis us pugui més que a la raó. No patiu per mi perquè ja he entès que sóc elitista i excloent, fexista (festhista), rància i narcisista i em mereixo que m’arrenqueu la pell a tires. Si mentre em feu la feina poseu un petit toc de gralles afinadet us ho agrairé i, sinó, tampoc passa res. Sé que així trobarem el camí per fer plegats un FM de PM. Visca la festa major (tota).

A

Agustí

Igualada

23 d'agost 2017.12:23h

Respondre

FESTHI convida, FESTHI desconvida, FESTHI recomana... collons amb la FESTHI .

T

Toni

Igualada

25 d'agost 2017.16:00h

Collo amb la FESTHI, que es creuen aquests nois !!!!
Agusti, haurem de fer un ”desfile” a veure si som aptes per per el pasacalle.
Marc, subvencions a colles integradores, no a... Llegir més sectaris !!!

A

Anna

21 d'agost 2017.21:36h

Respondre

Si es fes un referèndum preguntant als igualadins si volen que el dia de St. Bartomeu fos festiu els de la festhi acceptarien el resultat ?

P

Pau

Igualada

22 d'agost 2017.08:22h

Depèn del resultat del referèndum.
Si guanyés el si l’acceptaríen però si guanyés el no buscarien qualsevol excusa

i

igualadí

21 d'agost 2017.15:46h

Respondre

Quins problemes té la FESTHI amb totes les colles que tradicionalment i des de fa molts més anys que ells participen de les festes d’Igualada i no estan adherides a les seves files ?

R

Robert

Igualada

21 d'agost 2017.18:18h

Només heu de veure els comentaris que fan els més integristes del Festhi al seu facebook. Per ells la festa major és, únicament, el programa del festhi (”tan cuqui i ben presentat” com diu el... Llegir més Vilarrubias al seu). La resta, per ells, no és festa major. A mi no m’agraden els cavallitos, i no m’hi trobaran, però vulguin o no, també és part de la festa. un dia sense voler vaig sentir una conversa d’aquests a un bar de la rambla, a la taula del costat, i vaig flipar: tot el que no és festhi, és cutre. Els capgrossos, que jo trobo maquíssims, ells els fotien a la foguera. I reien les gràcies. quina pena...

I

ITV trista

21 d'agost 2017.12:34h

Respondre

La Festhi tampoc m’ha convidat a mi. No puc parar de plorar, quin disgust. Ells que són l’autèntica essència de l’orgull i la tradició igualadina. Paraula de Festhi, paraula de Déu.

X

Xavier

Igualada

20 d'agost 2017.23:34h

Respondre

Jo sóc membre d’un grup que ha participat durant MOLTS anys a la FM, i per principis NO PARTICIPARÉ en res on la FESTHI i tingui participació/organització.
Cada vegada es veu més clar el que... Llegir més pretenen ser: Volen dictaminar quins grups són els ”Igualadins de tota la vida”, quan ells han estat uns nouvinguts aprofitats; amb la màscara de ”recuperar el seu folklore”.
Amb mí, no hi comptareu GENS.
Us desitjo ”molta merda” -literalment- en les vostres pasacalles/festes privades i malauradament, pagades per tots els igualadins.

I

Ignasi

Igualada

21 d'agost 2017.11:27h

Ai Xavier, no busquis excuses barates...
No serà que, el que et passa és que; no tens un vestit adequat per participar a la Processó i ets un garrepa i no te’n vols comprar cap?

X

Xavier

Igualada

21 d'agost 2017.20:19h

Ai Ignasi....
El dia que van repartir ”sentit comú” al col·legi, vas fer campana....
No tinc cap excusa; tinc PRINCIPIS .... tu també?, o bé també vas fer campana ....... Llegir més /> Jajajaja
Sort!

i

igualadí

20 d'agost 2017.14:10h

Respondre

Això cada vegada està més interessant. Ara només faltaria que aquests de la Festhi passesin, durant el Passacalle, per casa dels regidors, salero, etc. tot esperant que aquests els hi fessin... Llegir més aportacions econòmiques per la causa.

M

Miquel Riba

Igualada

20 d'agost 2017.13:41h

Respondre

Me n’alegro per vosaltres alcalde i regidors/es. Sincerament
Pere ets un excelent regidor de cultura, no et mereixes això.
Marc C, Pere C, Angels C, Jordi P, mireu-vos-ho pel cantó positiu;... Llegir més aixi ja no haureu d’anar a l’acte d’aquesta colla de xantatgistes.
No estan d’acord amb la subvenció que han rebut i que no hagueu fet el dia de Sant bartomeu festiu i ara fan aquesta marranada de desconvidau-vos dels seus actes. Realment patètic.
També us demano una cosa, el seu penda!ment és minoritari dins Igualada per tant no els deneu més protagonisme del que tenen.

No hi hauria una manera legal de retirar-los la subvenció... Potser seria la manera que aprenguessin a fer les coses befn fetes i diplomàticament.

M

Marc

Igualada

19 d'agost 2017.18:36h

Respondre

Aniré a la muntanya. Res de festa major.
qui ha de organitzar la festa es cultura. Si amb el suport de TOTES les entitats de la ciutat.
bona festa a tots i totes.

A

Antoni

Igualada

19 d'agost 2017.16:25h

Respondre

És una decisió lògica. Qui no funciona de forma democràtica, és lògic que a la mínima tingui problemes amb els representants (ens agradin més o menys) escollits democràticament a Igualada. ... Llegir més Tots els totalitarismes, al principi, fins i tot fan gràcia, però després se’ls acaba veient el llautó. Hitler va pujar al poder democràticament. Devia fer la seva gràcia en el seu moment.

a

aaqualata

19 d'agost 2017.08:59h

Respondre

Fethi: que us heu cregut?
Igualada te un Ajuntament elegit pel Poble .
Ara l’alcalde es Castells, abans Aymemi,.. ; cal respecte a tots.
La festa Major és festa de tots.
... I parlant del... Llegir més regidor de Cultura: sens menyspreu als anteriors regidors, persona amable, afable, dialogant i que es desviu per Igualada. Qui sou per desconvidar-lo .
Però que us heu cregut!!!
Visca Igualada i la seva gent normal. No ens feu falta els que dicteu nivells d’intel·lectuaitat.

T

Toni

Igualada

18 d'agost 2017.23:38h

Respondre

Igualada té una pena de FM des de fa anys. Jo en fa molts que vaig decidir no ser-hi.
Tenim un mal govern i una mala oposició. Vergonya de casa meva!

T

Toni

Igualada

18 d'agost 2017.23:38h

Respondre

Igualada té una pena de FM des de fa anys. Jo en fa molts que vaig decidir no ser-hi.
Tenim un mal govern i una mala oposició. Vergonya de casa meva!

ramon-puig

Ramon Puig

igualada

18 d'agost 2017.18:22h

Respondre

No trobeu vergonyos que tinguem la festa major segrestada per una entitat...(o federacio d’entitats)?

Qui ha d’organitzar la festa major, i a qui va dirigida??
Vergonyos i crec que... Llegir més intolerable...

O

Oscar

Igualada

18 d'agost 2017.16:34h

Respondre

Ja n’estic tip d’aquesta colla i de la propaganda que els hi doneu a aquest diari.
Pesats! Deixeu-nos en pau.

S

Santi

Igualada

18 d'agost 2017.13:04h

Respondre

Mireu com van anar vestits els regidors l’any passat a la Processó!
Un regidor hi va anar amb bambes!!!! (segons diuen alguns rumors alguns membres de la FESTHI per aquest fet, van agafar un... Llegir més disgust que aquella nit els va costar molt dormir)
Si aquest any ”aquest regidor” no hi va com a mínim no hi haurà ningú vestit amb bambes.
Des del punt de la vista de la FESTHI és una decisió coherent

J

JOSPEM

IGD

20 d'agost 2017.14:32h

Hola Santi,
Jo proposaria que les dones hi anéssin amb ”mantilla”, si pot ser negre i feta de ganxet a ma. Si a algú li fa falta crec puc trovar la que la meva besàvia usava per les... Llegir més bodes, comunions i bateig familiars.
Els fadrins poden anar amb barretina i faixa? -que està de rebaixa-

J

Jordi

Vilafranca del Penedès

18 d'agost 2017.12:14h

Respondre

Lleig. A sobre es queixen de les subvencions. Tot plegat són manipulacions, punyalades per l’esquena, fer-se la víctima, tot això no ho expliquen pas no! Ja se sap!

El temps posa la gent al... Llegir més seu lloc!

N

Núria

Igualada

18 d'agost 2017.10:49h

Respondre

Lamentable i vergonyós.
Em sembla que per la festa major aniré a la platja. Srs. i Sres de la Fest-hi, tanta tonteria em treu de pulleguera.

J

Joan

Igualada

18 d'agost 2017.10:26h

Respondre

Trist i lamentable tot plegat ... Fa temps que a Igualada es fan coses ben fetes per mirar de tirar endavant la nostra ciutat. La Festa Major hauria de sumar esssent un espai per a fer partíceps a... Llegir més ciutadans, amics, veïns d’altres poblacions i no ser, en cap cas, una Festa Major tancada i de quatre entitats sense ganes de fer-la oberta,...l’única cosa que aconseguirem amb totes aquestes tonteries serà que incrementi la mandra a participar-hi. Amb una nena de 5 anys, el que volem és veure tota la imatgeria i gaudir de cada acte de la Festa, creieu que ens importen molt aquestes ganes de protagonisme? Senyor alcalde, senyor regidor, sigueu benvinguts a la Pasacalle de casa nostra, oberta a tothom que tingui ganes de passar-ho bé i si passeu per la Rambla a ”Fes-te el dinar” no dubteu en parar i poder brindar!!!
Bona Festa Major a tothom!!!

L

Laura P.M.

Igualada

18 d'agost 2017.10:25h

Respondre

Tanta comèdia en recuperar la ”passacalle” (per què no van posar-li ”passada”, com llegeixo que també es deia aixì antigament????) que servia per anunciar la festa a les autoritats i van... Llegir més i s’ho peten!!! sembla una rebequeria... quina immaduresa!!! i el pitjor de tot: els hi pregunten els motius i no els expliquen. Tant els fa, ells es munten la seva festa. I a la ”passacalle” hi van gairebé només els membres de les colles, i ja els està bé.

J

Joan Giner ITV

Igualada

18 d'agost 2017.09:08h

Respondre

Realment s’ha creat un mostre que ara ens devora. Com diuen en castellà: ”cria cuervos que te sacaran los ojos”

A

ANNA

IGUALADA

18 d'agost 2017.07:52h

Respondre

Esperem a veure quan farà públic els seus motius la Festhi. Mentres, per això i per tot plegat, em sembla que això acabarà sent una festa major alternativa, molt endogàmica. Fa anys els joves... Llegir més feien festes majors alternatives perquè els seus ajuntaments no els tenien en compte i aquests s’estan muntant una festa alternativa per a ells. I la Collanada està fent el mateix, ja no es volen barrejar amb la ”púrria” de les barraques

C

Cavall blanc

Igualada cirty perque soc purria

18 d'agost 2017.10:10h

Molt d’acord, collonades i festhi van molt de progres i tal, però són els primers que volen anar per lliure separan-se de la gent que no comparteix les seves idees. Que expliquin clars els... Llegir més motius! Molt dir que són el poble però no tot el poble només un grup elitista de les classes populars...

D

Dani

Montbui

18 d'agost 2017.10:45h

”Elitista” i excloent

A

Albert

Igualada

18 d'agost 2017.06:30h

Respondre

Ni un sol € públic a la FESTHI. És més, prohibició de realitzar qualsevol acte durant la FM. O hi posem frè o seran ells els qui dictaran les normes d’Igualada

P

Pandor

Igualada

18 d'agost 2017.07:40h

No t’equivoquis Albert... El que menciones no és una possibilitat futura sinó una realitat actual. La FM i Igualada en general ja té les normes dictades per part de la FESTHI, i l’ajuntament... Llegir més no s’atreveix a posar fre i explicar a tothom el perquè d’aquestes claudicacions.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.