TORNAR
PUBLICITAT

L'Agro Alta Segarra reivindica el camp amb l'afegitó del lluït concurs de tractors

La consellera Teresa Jordà va inaugurar la fira calafina

societat
Dijous, 13 setembre 2018. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els tractors van ser protagonistes a Calaf, en una tercera edició de l'Agro Alta Segarra que va donar un especial protagonisme al Tractor Festival. Empreses Gidar, Tallers Bascompte, Maquinària Agrícola Solà i Vila-Vigerm, que van presentar les seves novetats. En aquest sentit, Solà va presentar l'últim en tecnologia de sega, tant en matèria de màquines segadores de mono gra com màquines de sega de cereal. 

L'Agro Alta Segarra, dedicada enguany a l'agricultura de precisió, es va celebrar els passats divendres i dissabte a Calaf. Era la tercera edició, Al llarg del divendres i dissabte s'hi van poder veure exhibicions en directe de maquinària totalment automàtica treballant. El tractor festival va convertir-se en l'acte estrella de la fira. La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, va inaugurar la fira el divendres al matí, en el marc de les jornades tècniques dedicades als avantatges de l'assessorament per a les explotacions de conreus extensius organitzades per l'Escola Agrària de Tàrrega, Unió de Pagesos i on també hi va participar Jaume Sió, subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària del DARP.

La filera de tractors que va prendre part en el concursEn l'obertura, Jordà va destacar que cal tenir un territori dinàmic i cohesionat per garantir que el sector agrícola pot viure dignament del seu treball. En aquest sentit, va manifestar la importància de destinar recursos per "fer atractiu el sector a les noves generacions" perquè vegin en l'agricultura una forma de "guanyar-se la vida" i va destacar que des de la Generalitat s'està implantant la nova llei dels espais agraris que inclou una sèrie de mesures destinades a aconseguir aquest objectiu.

Per la seva part, l'alcalde Jordi Badia, va assenyalar en l'acte inaugural que "l'objectiu de l'Ajuntament amb aquesta fira no és competir amb d'altres" sinó manifestar que Calaf té un passat i un present agrícola i vetllar perquè també tingui un futur en el sector. A banda de les jornades tècniques, des de divendres també es podia visitar a l'Agro Alta Segarra la zona d'expositors. Enguany hi van participar DSP, Agrària Estany, Agricolum, Rodi, Maquinària Agrícola SOVI, Unió de Pagesos, E-Stratos, Ben Plantats i Aubagueta.

A la tarda del divendres van tenir lloc les conferències 'Com complir amb el nou decret de dejeccions', ponència que va anar a càrrec d'Agricolum i la xerrada 'Economia social i solidària en l'àmbit de territori de masies', amb els membres de L'Arada, Jaume Puigpelat i Arnau Vilaseca.

Èxit del concurs

Pel que fa al concurs, el Tractor Festival de Calaf, va comptar amb un total de 15 participants: Jordi de Solà, Jordi Marsiñach, Francesc Massana, Xavier Bonvehí, Xavier Tarrés, Toni Balcells, Jaume Pallarols, Ramon Colell, Sergi Puig, Aleix Lòpez , Bernat Colell, Gerard Rotes , Marc Fitó, Jesús Marsiñach i David Sala. Els inscrits havien de superar 5 proves i un circuit. Les proves eren diverses i es puntuaven com en un campionat de trial, cada error puntuava, així que l'objectiu era no cometre cap error i no sumar punts. Les cinc proves consistien a fer ziga-zagues entre bidons, tombar una botella de cava de dalt d'un bidó, transportar mig litre d'aigua en una galleda, enfilar argolles i apilar bales de palla. Després de les proves, s'havia de realitzar un circuit cronometrat on hi havia diferents obstacles que s'havien d'esquivar i corbes pronunciades per tal que els conductors demostressin la seva habilitat davant del volant. Finalment, els guanyadors van ser Jordi de Solà amb 7 punts, Jordi Marsiñach amb 8 punts i Francesc Massana amb 9 punts.

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.