TORNAR

L'Ajuntament igualadí anuncia l'ampliació de les voreres dels carrers Esquiladors i Mariano Cuyner

El govern d’Igualada presentarà en breu la reforma d’una de les voreres de la carretera de Manresa

societat
Dijous, 12 abril 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En breu arrencarà l'execució de les obres per eixamplar les voreres d'aquests dos carrers. La inversió prevista ronda els 200.000 euros i s'han de completar en tres mesos.

Les properes setmanes l'Ajuntament d'Igualada engegarà obres als carrers Esquiladors i Mariano Cuyner per ampliar les voreres fins a un metre i mig. Segons el tinent d'alcalde de Qualitat Urbana, Jordi Pont, es preveu iniciar les obres en aquests dos punts de la ciutat, "que actualment disposen d'unes voravies massa estretes". Amb aquesta acció se les vol dotar, doncs, de voreres més transitables, "còmodes i segures per als vianants". El govern també anuncia un projecte, que ara s'enllesteix, per la reforma de la vorera de llevant de la carretera de Manresa.

Sobre el carrer Esquiladors, Pont apunta que "es tracta d'una acció molt necessària perquè cal millorar els itineraris accessibles en l'entorn urbà i en concret en les proximitats de les escoles de l'Ateneu Igualadí i les Escolàpies i, per això, s'actuarà en el tram que va des del Pg. Verdaguer fins al carrer del Vidre. Les voreres actuals en aquest carrer tenen majoritàriament una amplada entre 90 centímetres i 1 metre i, en general, presenten un mal estat de conservació. Ara, amb una inversió de 95.000 euros, s'actuarà en una superfície d'uns 650 metres quadrats de voreres i s'aampliaran fins un mínim d'1,5 metres: "seran plenament transitables per persones amb mobilitat reduïda".

Amb això, hi haurà la desaparició de les actuals places d'aparcament en zona blava que hi ha entre els carrers de Sant Carles i del Vidre, que es traslladaran al Passeig Verdaguer. Una actuació similar es durà a terme al carrer Mariano Cuyner, entre la Plaça  Anselm Clavé i el carrer Sant Josep. Aquí es preveu fer accessibles els xamfrans amb el carrer Santa Teresa, i amb el carrer Òdena i ampliar tota la vorera Nord fins als 1,5 metres. Per a completar aquesta actuació, es faran accessibles també els dos xamfrans del carrer Rei Ferran d'Antequera amb Òdena. En aquest segon cas, s'actuarà sobre uns 500 metres quadrats de via pública i la inversió prevista és de 99.000 euros. En tots dos casos, el termini d'execució previst és de tres mesos.

L'Ajuntament està elaborant també actualment un projecte específic per la Ctra. de Manresa. Aquest conjunt d'accions de millora de l'accessibilitat per les persones en l'espai urbà, ha recordat Jordi Pont, es desenvolupen d'acord amb les recomanacions del Consell Municipal d'Accessibilitat i en base també al Pla d'Accessibilitat, elaborat per la Diputació de Barcelona el 2017.


2 Comentaris

J

Jpan Giner, ITV

Igualada

12 d'abril 2018.20:25h

Respondre

Anem fent cosetes per poder guanyar quatre vots per les eleccions

A

Agustí

IGUALADA

12 d'abril 2018.09:39h

Respondre

Coi, més lloc on poder aparcar cotxes. Aquest model de vorera ample perquè hi càpiga bé un cotxe al damunt és molt igualadí.
A veure quan comencem a vigilar que no passi això!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.