TORNAR
PUBLICITAT

L'AMPA del Gabriel Castellà denuncia que els barracons de l'institut compliquen l'accés a l'escola

societat
Dimarts, 11 setembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El curs 2018-2019 arrenca aquest dimecres a tot Catalunya. I una de les assignatures pendents és acabar amb els mòduls prefabricats, els anomenats barracons, en els que han de fer classes milers d'alumnes. L'institut Badia i Margarit, a Igualada, és un dels centres on s'ha instal·lat un mòdul nou aquest curs. 

El gener del 2015 es va anunciar la construcció d'un nou centre educatiu a Igualada per a absorbir l'alta demanda dels instituts de secundària. El Badia i Margarit començava classes aquell setembre, a les instal·lacions i a l'espai del Gabriel Castellà. Tres anys després, bona part de les classes s'han de desenvolupar en mòduls, ja que la construcció del nou edifici es fa esperar. L'AMPA del Gabriel Castellà denuncia ara que l'existència d'un nou barracó dificulta "encara més" l'accés dels alumnes del CEIP, que comparteixen part de l'espai amb la secundària. 

La tanca de l'escola, amb una ranura, la setmana passadaLa clau de volta és que la instal·lació del barracó d'aquest estiu afecta l'entrada principal de l'escola: "ha quedat anul·lada" expliquen els responsables de l'AMPA. Els alumnes de l'escola hauran d'entrar per una porta lateral, en pràctic desús fins ara. Consideren que ja és un inconvenient "en una zona molt massificada i on ja hi havia dificultats de mobilitat". No en va, hi ha un important trànsit pesant, el pas del tren just a pocs metres -amb els embussos que comporta- i una gran pressió sobre els aparcaments. Entre les altres incidències que assenyalen "hi ha que en el procés de col·locació del segon barracó, ha quedat oberta una part de la tanca de l'escola. Ens sembla molt poc eficient. El panorama que hi ha és irrisori: hi ha fins i tot unes escales que no van enlloc". 

Unes escales que connecten amb els barracons, sense que hi hagi portaL'AMPA recorda que Antoni Massegú, delegat del Govern en matèria d'Ensenyament, "va assegurar el 2017 que s'instal·laria un barracó molt gran perquè no en calgués cap més, i així el 2018 ja no n'hi hauria cap". Afegeixen que "ho va assegurar davant els regidors i la diputada Maria Senserrich. Ara, ho incompleixen i el pitjor és que ni tan sols que les obres poguessin començar en breu, tenim la seguretat que el setembre de 2019, quan entraran més línies al B i M, amb el primer curs de Batxillerat, la construcció estarà a punt". De fet, la previsió és que aquesta engegui el gener del 2019.

Finalment, veuen un contrast en "la diligència amb la que s'està fent el nou centre cívic al Nord d'Igualada i aquesta altra obra, que pren espais a una escola i que no acaba de començar. És una dinàmica no esperada". 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.