TORNAR
PUBLICITAT

Argençola acull 11 joves de tot el món que participaran al segon Camp de Treball Internacional

L'activitat tindrà lloc del 28 de juliol al 8 d'agost

societat
Dimarts, 29 juliol 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Joves procedents de Mèxic, Hongria, Rússia, Sèrbia, Grècia i Catalunya participaran al segon Camp de Treball Internacional a Argençola, un projecte que ha organitzat el SCI (Servei Civil Internacional), l'Associació Cultural El Trill i l'Ajuntament d'Argençola. Durant quinze dies, els voluntaris realitzaran tasques de neteja als gorgs de la riera de Clariana i a l'antic camí que va des d'Argençola fins la Font Freixa.

Participants del I Camp de Treball Internacional al 2013

Des del SCI, ja fa anys que s'organitzen Camps de Treball Internacionals arreu del territori català. Aquest és el segon any que Argençola se suma al projecte organitzant un camp de treball per a joves d'arreu del món. Enguany, 11 voluntaris d'entre 17 i 34 anys hi participaran.

Durant aquests 15 dies, els joves s'allotjaran al Local Social de Clariana. Al matí duran a terme tasques d'arranjament i neteja del gorg de la riera de Clariana, de l'antic camí que va des d'Argençola fins la riera de la Feixa, o bé de Molins Fariners i de Pedra Seca. A les tardes realitzaran activitats com una visita a la FAP, a l'Espai pels Somnis i activitats culturals com la participació al cinema a la fresca del poble o l'organització d'un sopar multicultural on cada jove prepararà un plat del seu país. La segona setmana tindrà lloc un intercanvi amb un camp de treball internacional que s'està duent a terme a Santa Coloma de Queralt.

"Els ibers, la vida sota terra" camp de treball a La Llacuna

D'altra banda, del 7 al 19 de juliol, un grup de 27 joves d'entre 14 i 17 anys van participar al camp de treball de La Llacuna, organitzat per la Fundació Escolta Josep Carol.

El camp de treball va tenir com a objectiu museïtzar les troballes arqueològiques de La Llacuna per anar recuperant un antic poblat ibèric. Acompanyats per experts en conservació i restauració de patrimoni, els i les joves van realitzar diverses tasques arqueològiques emmarcades en un projecte d'investigació i recuperació que el municipi; excavacions, neteja de l'entorn immediat als jaciments, interpretació i classificació d'objectes del poblat entre d'altres.

Fora de l'horari de treball, els joves van gaudir d'activitats com una visita al Castell Medieval de Vilademàger, una visita a les tombes de la Rovira o una excursió a la Serra d'Ancosa. El camp de treball també va oferir propostes de formació com un taller d'estudi i inventari de materials arqueològics, una xerrada sobre el poblat iber de La Llacuna o un taller de pintura rupestre. Sense deixar de banda la part més humana dels camps de treball, els joves van participar d'activitats com un taller de solidaritat i participació o una dinàmica sobre el respecte mútu i a la persona pròpia.

A Igualada, els joves del camp de treball de la Kaserna arranjen el jardí de l'antic Hospital

A la capital de l'Anoia també s'hi fan camps de treball durant l'estiu. Durant dues setmanes, del 7 al 15 de juliol, una vintena de joves de 15 i 16 anys han estat fent tasques de neteja i jardineria per tal que, en un futur proper, la zona es pugui recuperar per a diferents usos.

Al llarg del Camp de Treball, que beu de l'enfocament educatiu de l'Aprenentge-Servei, també s'han fet activitats de formació amb encarregats de Parcs i Jardins de la Brigada Municipal i amb l'arquitecte municipal, a banda de visites a altres espais municipals com l'Arxiu Comarcal, el Banc de Queviures i el centre de simulació mèdica 4DHealth. També han desenvolupat diverses activitats de lleure, com ara un dia a Port Aventura, migdies a la piscina del Molí Nou o estones de dinàmiques i jocs.

L'experiència d'enguany, molt ben valorada tant pels familiars com pels joves participants i els seus monitors, dóna ànims a seguir amb aquesta iniciativa que ja ha esdevingut un dels pals de paller de la oferta d'activitats d'estiu del departament municipal de Joventut.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.