TORNAR

L'Ateneu de Montbui reclama 4.000 euros a l'Ajuntament

La junta de l’entitat vol desplegar amb normalitat les seves funcions socials

societat
Dijous, 18 maig 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La junta de l'Ateneu reclama normalitzar la situació dels convenis amb l'Ajuntament de Montbui. No han cobrat cap percepció des de l'any 2015 per les activitats que s'hi duen a terme. 

L'Ateneu de Montbui reclama a l'Ajuntament les quantitats que se'ls havia de satisfer en les dues darreres anualitats. Es tracta de 4.000 euros, 2.000 per exercici, que l'entitat espera amb candeletes per poder desplegar amb normalitat la seva funció social. La junta ha explicat a Anoiadiari que "s'han fet múltiples instàncies demanant a l'alcalde una reunió" des de finals del 2015. Els representants de l'Ateneu afirmen que només reben constants dilacions per part de la regidora responsable de l'àrea. 

La conflictivitat entre el govern socialista i entitats del poble no és nova i va arribar a mitjans del 2015 al punt àlgid amb el tancament de la llar d'infants Montxic. La junta de l'Ateneu remarca que "no teníem cap altre front obert amb l'Ajuntament". Ara, com a mesura de pressió, han anunciat que no oferiran el local per als actes municipals que es duen a terme al Nucli Antic.

Al Nucli Antic totes les activitats pivoten entorn aquesta entitat. Amb 600 persones, a penes hi ha alguna família que no tingui algun soci a l'Ateneu; al contrari, ha reunit a diverses generacions familiars. Ara "gairebé no tenim diners al banc. Podem resistir el dia a dia, però sense les subvencions que suposa el conveni, i que no són altra cosa que part dels nostres impostos, tindríem molt difícil subsistir si sobrevé una despesa important" apunten.

L'Ateneu de Montbui, al centre del Nucli AnticAmb la crisi, les quantitats que percebien les entitats montbuienques van caure dràsticament. L'Ateneu, que en el període 2003-2010 va percebre uns 4.000 euros anuals, va trobar-se amb cap quantitat el 2011. El 2012 es va arribar a un nou pacte amb l'Ajuntament pel qual es renovaria anualment el conveni, amb una quantitat pactada de 2.000 euros cada 12 mesos. Així va ser fins el 2014. Després que la quantitat d'aquell any s'ingressés a principis del 2015 no hi ha hagut cap nova percepció.

Des d'aleshores no hi ha hagut cap més atansament de l'Ajuntament cap a ells, tot i les successives demandes de l'Ateneu tant per reunir-se amb l'alcalde com per aclarir la situació de les subvencions. No s'ha rebut cap senyal del consistori com que el conveni estava anul·lat, però no se'ls ha rebut per renovar-lo oficialment. Mentrestant, el local ha acollit amb tota normalitat les activitats que estaven en el conveni fins que ara, davant la manca de resposta de l'Ajuntament, ha decidit –mitjançant una assemblea- que no es farien fins arribar a un acord. 

"No som oposició"

La junta remarca que en cap cas l'entitat fa funcions d'oposició al govern i que "tenim socis de diferents sensibilitats polítiques". Si bé l'actual president, Jordi Montiel, pertany a un grup municipal que no és al govern, subratllen que al recinte no s'hi fa cap mena d'activitat política. La desatenció al Nucli Antic, segons els veïns, ve de llarg. Subratllen que, com a nucli, no són gaire lluny de Jorba o La Llacuna en habitants i que estan per sobre de Castellolí, però en canvi, "no tenim els serveis d'aquestes poblacions, ni de lluny. I el tracte que tenim és deficient".

Esperen que es recomponguin les relacions ja que "no entenem l'Ateneu separat o en confrontació amb l'Ajuntament. Hauríem de col·laborar estretament; en canvi, ens trobem en aquesta situació que ens desgasta. No volem trencar relacions, però ens sentim ignorats. No pot ser que porti dos anys sense atendre'ns ni una sola vegada".


4 Comentaris

V

Vist des de fora

20 de maig 2017.09:30h

Respondre

Visito els diferents pobles de la comarca i entenc el sentiment d’abandonament que tenen els veïns del nucli antic. Falta de sensibilitat de l’alcalde envers aquest veïnat.
No costa tant... Llegir més tenir_ne una mica.

J

Joan

Montbui

18 de maig 2017.12:41h

Respondre

Les entitats que tenen algun membre que tingui alguna relació amb la oposició ho té clar, no només no tindran conveni, ni tant sols mentindran una reunió amb cap membre de l’equip de govern.... Llegir més Vergonya de dirigents. Aixó només passava a l’època d’en Franco.

J

Joanma

=ada

18 de maig 2017.09:44h

Respondre

Mentre hi hagi aquest alcalde, els del nucli antic ho teniu molt peli-agut.

J

Joan del ous

Nucli Antic

18 de maig 2017.09:43h

Respondre

La dictadura sociata,,es el que hi ha

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.