TORNAR
PUBLICITAT

L'atur repunta a l'agost però a menor ritme que altres comarques

L’Anoia acaba l’estiu amb quasi 7.900 aturats

societat
Dimarts, 5 setembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El vuitè mes de l'any s'ha tancat a l'Anoia amb un balanç negatiu en matèria d'ocupació. Hi ha una setantena d'anoiencs més inscrits a la recerca de feina. 

Com gairebé tot el Principat, l'Anoia ha trencat el mes passat la dinàmica de descens de l'atur que portava des de l'inici d'aquest 2017. Un 2017 molt positiu atenent a les xifres, ja que s'ha tornat a nivells d'ocupació de pràcticament abans de la crisi de 2008. El balanç a la comarca entre altes i baixes a les oficines del Servei d'Ocupació és de 69 persones més a la recerca de feina. Una mala dada que es matisa en comparativa amb el mateix període de l'any passat, quan amb un miler d'inscrits més, el creixement va ser de 147 inscrits. L'altre matís, el repunt a l'Anoia és en termes relatius el menor entre les comarques de la Catalunya Central. La xifra de persones registrades ara és de 7.882.

Imatge d'arxiu d'una planta industrial anoiencaEn aquests vuit mesos de 2017, fins la frenada de l'agost, un miler d'anoiencs han deixat d'estar registrats a l'atur. Des de principis de 2016, la reducció ha estat de vora 2.500 persones. El contrapunt a les dades optimistes, l'alt índex de temporalitat, com va revelar l'Informe de l'Observatori Socioeconòmic, presentat durant aquest estiu, que assenyalava també l'alta xifra de joves que es desplacen al nord d'Europa.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.