TORNAR
PUBLICITAT

El balanç de pagaments de l'Ajuntament a l'Infinit pel 2013 quedarà en 272.000 euros

La subvenció fixa representa gran part del que ha d’abonar l’administració

societat
Dijous, 24 desembre 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Punt i a part en el serial de l'Infinit pel que fa als pagaments del 2013 que havia d'abonar l'Ajuntament igualadí. La majoria de forces del ple van votar les sancions. La multa a AnoiaEsports es restarà dels diners que anualment rebia la societat del consistori.

El ple del dimarts a l'Ajuntament d'Igualada va tancar -de moment- el capítol de l'Infinit pel que fa a les irregularitats dels tres primers exercicis complets (2010-2013) de les instal·lacions esportives del Puigcornet. Els grups -excepte CUP i Decidim, que es van abstenir- van votar favorablement el paquet de sancions a l'empresa gestora del complex esportiu, Anoia Esports. La multa per les infraccions que enumera l'expedient és de 25.500 euros que es restarà dels pagaments per diferents conceptes que l'Ajuntament havia de fer el 2013 als gestors de l'Infinit. El balanç per aquest exercici que rebrà Anoia Esports serà d'uns 272.000 euros.

L'entrada del complex, al Parc del PuigcornetEl total que percebrà l'empresa Anoia Esports és fruit de la subvenció fixa anual que l'Ajuntament haurà de pagar fins el 2038, 200.000 euros, que s'abonen de manera trimestral, més el variable en funció del diferencial en els ingressos previstos per l'explotació i que no s'han assolit. Aquest darrer capítol era un dels punts calents en el conflicte entre administració i empresa, ja que algunes de les sospites per irregularitats eren per entrades que la direcció no cobrava. La subvenció variable del 2013 es va calcular en 378.000 euros. Ara bé, d'aquesta quantitat se'n restava el cànon 30% que està estipulat que ha de percebre l'Ajuntament del total del resultat anual, un percentatge que representa uns 280.000 euros. Quedarien uns 98.000 euros de la resta del cànon sobre la subvenció variable. I d'aquesta quantitat se'n restaran les multes. 

Els pagaments finals pel 2013 serien la subvenció fixa i els 72.500 euros de l'explotació menys la multa. De tota manera, la multa encara pot ser recorreguda amb al·legacions. El govern igualadí ha de concloure i engegar encara les auditories del 2014 i el 2015, de les quals depèn afinar més les subvencions variables que s'ha de pagar i que, a la vegada, és l'indicador perquè el cànon que percep l'Ajuntament sigui més o menys elevat.  


1 Comentaris

j

joan

25 de desembre 2015.00:34h

Respondre

Quan deu haver costat la pista de patinatge?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.