TORNAR

Els bascos de l'Anoia presenten dissabte la seva associació d'intercanvi cultural

L’entitat Zazpiak Bat es donarà a conèixer en una trobada a l’Espai Cívic Centre

societat
Dijous, 21 març 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

'Zazpiak bat', és a dir, "un de set" en euskera. És el nom de l'associació en la que es constitueixen les persones vingudes d'Euskadi que viuen a l'Anoia i que es presenten aquest dissabte.

Des de fa uns uns quants mesos, una colla d'emigrants bascos establerts a l'Anoia treballa en la formació d'una associació per la difusió, l'intercanvi i la promoció de la cultura basca a l'entorn anoienc, i per poder oferir un espai de reunió per a tots els bascos que viuen a la comarca. A aquest efecte, i després de dies de treball, el proper dia 23 de març l'associació es presentarà públicament per obrir-la a tots aquells bascos que en vulguin formar part i a tothom qui vulgui conèixer la cultura basca en tota la seva extensió.

Aquesta entitat vol ser "un lloc de trobada per a totes aquelles persones que, per circumstàncies de la vida, en algun moment van haver de deixar el País Basc i han coincidit en aquest nou territori d'adopció". Per altra banda, l'associació es forma per apropar, als que ens van acollir, la cultura, l'idioma i tot allò que vulguin saber sobre el País Basc, tot creant col·laboracions i treballs conjunts amb altres associacions de la comarca. Es fa una crida a totes les persones interessades en conèixer l'associació, i a tots els bascos residents a la zona, perquè el proper 23 de març, a les 12, vinguin al Centre Cívic Centre d'Igualada a l'acte de presentació de l'Associació Basca de l'Anoia Zazpiak bat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.