TORNAR
PUBLICITAT

Calaf i els Prats s'uneixen al sistema d'abastament Ter-Llobregat

Amb la connexió de l’Anoia a la xarxa, hi haurà menys pressió sobre l’aquïfer Carme-Capellades

societat
Divendres, 14 juliol 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les dues poblacions anoienques i Aguilar de Segarra es beneficiaran de la nova xarxa de proveïment de la Llosa del Cavall. Amb aquest nou abastament, els pobles que tenen captacions d'aigua vulnerables tindran noves garanties.

Calaf i els Prats de Rei ja tenen el llum verd per integrar-se a la Xarxa d'Abastament Ter-Llobregat. El Consell de direcció d'aquesta concessionària es va reunir per informar favorablement de l'adhesió dels dos municipis més el bagenc d'Aguilar de Segarra a la xarxa d'abastament. La decisió s'elevarà al proper consell d'aministració de l'Agència Catalana de l'Aigua, previst per la setmana vinent, per sotmetre-ho a aprovació. Aquest fet comportarà la redacció del corresponent projecte constructiu de les connexions i l'execució de les obres necessàries.

Mapa facilitat per l'ACA sobre l'abastament d'aquests poblesAquests mesos es fan les obres per integrar la xarxa d'abastament de la Llosa del Cavall amb la del Ter-Llobregat. La xarxa de la Llosa del Cavall amb una canonada principal amb capacitat per transportar 300 litres per segon, s'erigeix com una nova font de subministrament a les comarques de l'Anoia, el Solsonès i el Bages, sobretot en municipis que no estan connectats a cap gran xarxa supramunicipal i que depenen de captacions condicionades per la seva vulnerabilitat, ja sigui per quantitat o qualitat, com és el cas de Calaf, Prats de Rei i Aguilar de Segarra, que en els darrers anys han tingut problemes puntuals per garantir les demandes. Aquesta nova xarxa suposarà una alternativa a l'explotació de l'aqüífer de Carme-Capellades, la principal font d'aigua de l'Anoia que està sobreexplotada. Per tant, s'incrementarà la disponibilitat d'aigua que permetrà fer una gestió flexible dels recursos hídrics.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.