TORNAR

El Campus d'Igualada inaugura el curs amb la novetat del grau informàtic

El doble grau en Fisioteràpia i Nutrició Humana i Dietètica, sense cap vacant

societat
Divendres, 5 octubre 2018. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Inici oficial de l'etapa del Campus Universitari plenament vinculat amb la Universitat de Lleida. El curs comença amb 376 estudiants matriculats, 213 s'estan formant en graus de la branca de ciències de la Salut i 163 en les diferents enginyeries. 

Aquest dijous, el Campus Universitari Igualada-UdL obria el curs acadèmic 2018/2019, amb un acte inaugural que comptava amb la presència de la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, l'alcalde d'Igualada i president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, i el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández. Un curs que ve marcat per la nova oferta educativa –amb l'estrena del grau en Tècniques d'Interacció Digital i de Computació com a novetat estrella– i l'entrada de la Universitat de Lleida, que des del mes de setembre ha assumit la gestió íntegra del Campus d'Igualada. 

L'acte inaugural, al saló de conferències, el vespre d'aquest dijousÀngels Chacón, en el seu torn de paraula, comentava que "és un acte especialment important per la vinculació prèvia amb el Campus des de l'Ajuntament d'Igualada" i agraïa el consens de ciutat que ha fet possible tirar endavant l'equipament universitari igualadí. Avançava el seu compromís "per posar fi l'infrafinançament que pateix actualment el sistema universitari català". Va parlar també Castells, segons el qual "el Campus Universitari Igualada-UdL és un èxit de tots, de la força de la unitat d'una ciutat, d'un equip rectoral com el de la Universitat de Lleida, que ha anat més enllà, i també de la Generalitat de Catalunya".

L'alcalde igualadí va parlar del repte "del projecte del nou Campus Salut, que ens farà grans a la UdL, a la ciutat d'Igualada i al nostre país". Intervenia també Roberto Fernández que en la incorporació del Campus a la UdL veu aquesta "una universitat més potent, més arrelada al territori i més servidora del conjunt del país".

La lliçó inaugural la feia Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona, sobre els reptes dels professionals de la salut del futur com les noves tecnologies, l'augment de l'esperança de vida, o els reptes econòmics i socials del sistema
sanitari català.

A nivell de les matriculacions d'estudiants de primer curs, el grau en Infermeria i el doble grau en Fisioteràpia i Nutrició Humana i Dietètica han esgotat totes les places disponibles, i fins i tot alguns estudiants s'han quedat sense lloc a les aules de la universitat igualadina. Una demanda que reforça la necessitat de tirar endavant el projecte del nou Campus Salut, que s'ubicarà al Passeig Verdaguer d'Igualada i permetrà incrementar el nombre de places disponibles. Les enginyeries han diversificat enguany la seva oferta amb el nou grau en Tècniques d'Interacció Digital i de Computació, que ha despertat un gran interès i ha aconseguit cobrir el 75% de les places disponibles en el seu primer any.

Una altra novetat és la incorporació de la Logística en el grau d'Organització Industrial ja que, cada vegada més, les empreses demanen professionals formats en aquesta matèria. Els estudiants del grau en Enginyeria en Organització Industrial i Logística i els d'Enginyeria Química són enguany més d'un centenar al Campus Igualada-UdL, un equipament que compta amb una ràtio d'inserció laboral del 100% els darrers tres anys. Finalment, pel que fa al màster en Enginyeria del Cuir, únic a Europa, ha cobert el 90% de les places de nou ingrés i segueix consolidant-se com una de les especialitats del Campus i un gran element d'atracció d'alumnat internacional. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.