TORNAR

El CAP Anoia derivarà a altres centres les consultes de pediatria fins el 15 d'agost

Els usuaris poden anar a altres Àrees Bàsiques de Salut de la comarca

societat
Dimecres, 18 juliol 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els usuaris que acudeixen al CAP Anoia per a que els atenguin per a consultes pediàtriques han de ser derivats a altres centres aquests dies. Segons fonts de la Generalitat, el servei habitual no es restablirà fins d'aquí a un mes.

L'ambulatori situat al Passeig Verdaguer no compta amb servei de pediatria aquestes setmanes. Actualment, al CAP Anoia només hi ha una professional que s'ocupa d'aquesta àrea. Aquesta persona ha assumit les consultes que abans desenvolupaven dues professionals i les darreres setmanes ja no ha estat exercint. La seva incorporació, segons la Generalitat, no serà fins el proper 16 d'agost.

Mentre, els usuaris han fet notar la seva contrarietat per la reducció del personal en aquest ambulatori pel que fa a l'àrea de pediatria i que ara tot el volum de feina s'hagi de concentrar en una sola persona. Segons el Departament de Salut, "fins el 16 d'agost, l'atenció a tots els infants està assegurada seguint la planificació prèviament establerta al territori, que garanteix els serveis d'atenció pediàtrica en totes les Àrees Bàsiques de Salut de l'Anoia (ABS)".

La manca de professionals de pediatria durant les vacances del metge titular ja han ocasionat situacions amb alguna similitud a aquesta. El novembre i desembre del 2016, en el CAP Anoia Rural, no hi havia el pediatre que feia les visites pels pobles de manera rotatòria i la situació va coincidir amb la baixa del professional del mateix àmbit que hi havia disponible a l'ambulatori igualadí. La solució va ser la derivació al metge de capçalera de l'ambulatori o, en el seu defecte, a acudir al pediatre d'Urgències.

 


1 Comentaris

M

Mireia

Igualada

18 de juliol 2018.13:57h

Respondre

El que hem de fer es possar fulles de reclamacio.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.