TORNAR

Capellades convoca noves ajudes per arreglar pisos de gent gran

Es podran sol·licitar el proper mes de setembre

societat
Divendres, 21 juliol 2017. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Capellades impulsa de nou aquest 2017 una iniciativa per adequar habitatges de persones grans i millorar les condicions d'accessibilitat de les seves llars. L'Ajuntament atorgarà 12 ajudes d'aquest tipus enguany.

El programa d'arranjament d'habitatges capelladí va néixer amb l'objectiu de millorar les condicions d'accessibilitat, seguretat, higiene, habitabilitat i d'eficiència energètica mínimes dels habitatges objecte de les intervencions. Es tracta de petites reformes bàsiques en els domicilis per millorar l'autonomia i la qualitat de vida de les persones amb dificultats. Les intervencions estan supervisades per una direcció facultativa a qui les tècniques dels serveis socials municipals poden adreçar totes aquelles consultes referents a les intervencions. 

Es tracta d'arranjaments en banys, com ara la substitució de la banyera per un plat de dutxa, adaptacions al lavabo, terres antilliscants o ajudes tècniques. També millores a la cuina com el canvi de plaques de gas per plaques elèctriques, col·locar terra antilliscant o bé intervencions més generals com eliminar un graó,  posar barres o agafadors a zones de pas. La Diputació de Barcelona es fa càrrec del 80% del cost de l'obra i l'Ajuntament de Capellades en cobriria el 20% restant.

L'Ajuntament capelladí FOTO: Pobles de CatalunyaEn el marc d'aquest programa ja s'han realitzat 12 arranjaments (2016) i ara queden per atorgar 12 arranjaments (2017). A aquest programa s'hi pot agregar sempre que es pugui acreditar discapacitat, dependència o bé ser major de 80 anys, viure sol o amb una altra persona gran, i es valorarà la situació econòmica segons els barems econòmics de serveis socials. Per sol·licitar més informació sobre aquest programa, o bé per tramitar la documentació, cal demanar hora als serveis socials de Capellades, del 5 a 15 de setembre. No s'admetran sol·licituds més enllà d'aquest termini.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.