TORNAR
PUBLICITAT

La Cooperativa Integral de l'Anoia posa en marxa l'Ekonomat, una associació de consum cooperatiu

El servei serà de productes alimentaris ecològics i de comerç just

societat
Divendres, 5 gener 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El projecte cooperatiu que hi ha a l'edifici La Cooperadora és a punt de complir un any a Igualada. Ara, els seus impulsors ampliaran la seva acció amb una cooperativa de consum, l'Ekonomat, que es posarà en breu a funcionar.

El projecte cooperatiu del carrer Sant Ignasi d'Igualada afegirà un nou format. Una cooperativa de productes frescos, com els de l'Horta Lliure d'Igualada, de consum de proximitat que ampliarà la base d'una associació d'aquest tipus que ja existeix: Naturalment. Aquests dies la Cooperativa Integral de l'Anoia (LaCIA) està fent difusió de les seves noves activitats en el marc del mercat de segona mà que s'hi ha organitzat. L'Ekonomat, com s'anomena aquesta cooperativa de consum, "busca proveir productes de consum responsable, amb articles fets en la seva majoria a l'Anoia o com a màxim a comarques veïnes com la Segarra. L'única excepció, fruites com les taronges, per exemple, que s'han de cercar més al sud" expliquen.

Les persones que engeguen l'Ekonomat esperen que serveixi com a espurna perquè altres productors de menjar ecològic a la comarca es donin a conèixer i entrin a formar-ne part com a proveïdors. Com a punt de partida, volen començar amb una xifra de 25 persones, "una base que ja tenim actualment com a integrants dels serveis de LaCiA". L'Ekonomat s'associarà amb la cooperativa Naturalment, "només que en aquest cas, Naturalment funcionava amb tots els seus membres gestionant diferents aspectes, mentre que ara el grup de gestió serà més petit, però obrim la porta que hi hagi més socis".

El mecanisme de l'Ekonomat serà que la junta gestora "proposarà accions i els socis podran decidir sobre quins productes s'adquireixen". Per als associats, no hi haurà quota i simplement aclareixen que "es paguen cinc euros per mantenir els subministraments del local" de la Cooperadora. Es tracta "de pagar simplement la comanda per avançat, que s'encarregarà amb una setmana d'anterioritat". 

En principi, els productes que s'encarregaran són exclusivament de tipus alimentari, tot i que no descarten que s'ampliï a consumibles de producció artesana. Els membres de LaCiA consideren que "el cost dels serveis pot ser superior al de comprar en un supermercat habitual, però la contrapartida és adquirir productes de comerç just, ecològic i responsable. Que sigui producte que siguin ecològics i que no hagin passat per cap cicle comercial, i que els productors hagin treballat en condicions dignes".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.