TORNAR
PUBLICITAT

El 'Clean-Up Day' crida el dia 13 a una acció conjunta per netejar l'entorn del riu a Igualada

Una jornada oberta a tothom per millorar l’aspecte del riu al pas per la capital

societat
Dimarts, 1 maig 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb l'objectiu de reduir la quantitat de residus abocats a la natura i donar visibilitat a la problemàtica, la Setmana Europea de la Prevenció de Residus impulsa cada any una jornada de neteja de manera coordinada a tot Europa, coneguda a Clean-Up Day. Les dates són tres dies d'aquest maig, l'11, 12 i 13, amb la sortida a Igualada programada 

El 'Clean-Up Day' ja té data a Igualada. El departament de Medi Ambient, Energia i Sostenibilitat de l'Ajuntament, novament amb la col·laboració d'Aladern-CECI, durà a terme el diumenge, 13 de maig, una recollida de deixalles al riu Anoia, entre les 11 i la 1, des del c/ Neptú fins el Pont Nou de Montbui. El punt de trobada serà la Piscina Municipal del Molí Nou (Av. Àngel Guimerà, 127) i cal inscripció prèvia escrivint a medi.ambient@aj-igualada.net o trucant al telèfon 93 803 19 50, extensió 2535.

El 'Clean-Up' de 2017 a l'AnoiaAquestes jornades, coordinades a nivell europeu, volen ser de trets lúdics i obertes a la participació tothom, tot i que cal tenir present que els menors d'edat hauran d'anar acompanyats d'un adult. Els objectius són sensibilitzar sobre el dret a gaudir d'un medi no degradat i el deure de conservar-lo, fomentar la participació social i ciutadana en la conservació dels entorns fluvials i netejar i millorar els espais de ribera. La jornada es planteja com una passejada vora el riu on, a mesura que s'avança, els participants recullen la brossa i, en la mesura del possible, la separen per tipologies, envasos, paper i rebuig. A la finalització hi haurà un refrigeri per a tots els assistents.

L'organització recomana portar roba i calçat còmodes i preferiblement impermeables, així com guants de protecció, gorra, protecció solar i aigua, per les hores de més sol. Es proporcionaran a tothom bosses grosses i resistents, contenidors i guants per evitar ferides. Es recorda igualment que cal anar amb compte a l'hora de recollir vidres o materials rovellats. 

Espais fluvials que cal protegir

En ocasions, els materials abocats al riu no representen un perill per a l'ecosistema però sí suposen un efecte visual molt negatiu, com poden ser papers, fustes o runes. En altres casos, els materials abocats sí suposen una amenaça per als organismes, ja sigui perquè es tracta de materials contaminants –piles, olis de cotxe, productes químics, pneumàtics–, perquè la seva presència pot ferir els organismes –vidres, ferralla, plàstics– o bé perquè causen perjudicis indirectes, com ara els vidres, que poden provocar incendis.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.