TORNAR

El comerç de la Conca veu el projecte de Vilanova com una amenaça de "saturació"

Les associacions lamenten que ”hi ha massa oferta d’alimentació i molt poca diversificació”

societat
Divendres, 15 febrer 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Si no hi ha un canvi de darrera hora, el ple de Vilanova donarà dimecres el pas definitiu per a que l'empresa Bogaris desenvolupi una zona comercial a l'entrada d'aquest municipi, sota l'antiga Scorpia. Les associacions comercials es mostren preocupades per una nova superfície on s'hi ha d'instal·lar Mercadona (un trasllat des de l'interior del municipi), amb més espai i que pot suposar l'arribada d'altres establiments.

Un any després que prosperés la implantació de BonPreu al nord d'Igualada, una altra gran superfície comercial es pot implantar a la Conca a partir d'un projecte avalat per l'administració. En aquest cas, el PMUr3 de Vilanova del Camí, a tocar del Barri de Bonavista. Si bé encara no s'ha definit quina serà la superfície de vendes exacta (l'Ajuntament de Vilanova parla de 6.500 metres quadrats de serveis privats), l'empresa Bogaris que desenvolupa el sector ha plantejat almenys acollir un establiment de Mercadona que es traslladaria des de l'interior del municipi però que ampliaria el seu espai. A més, hi ha superfície per instal·lar altres establiments. Algunes de les associacions comercials de la Conca, consultades per Anoiadiari aquestes darreres setmanes, alerten que "anem cap a una saturació de grans superfícies", sobretot del sector de l'alimentació, i que "no hi ha cap indici que hi hagi una diversificació que faci el nostre territori més atractiu".

Aproximació virtual de com serà la nova zona comercialL'escepticisme i preocupació de les associacions comercials fa un any sobre la implantació de BonPreu es repeteixen ara. El president de Vilanova Comerç, Jordi Vilarrubias, manifesta que "caldria cercar un plantejament comercial a nivell de tota la Conca. Tenim una saturació de superfícies d'alimentació i en canvi molt poca diversificació pel que fa a oci, n'estem molt mancats. No es pot estar sempre requalificant a la carta, fa temps que es fa el mateix i només per portar superfícies d'alimentació".

Laura Llucià, presidenta d'Igualada Comerç, coincideix amb els altres associacions comercials que hi ha "una sobresaturació evident de superfícies d'alimentació" a la Conca d'Òdena. Afegeix que "no estem d'acord amb que es faci a través de canvis d'usos a més a més". En un context que "hi ha poca oferta d'oci, sobretot als centres dels municipis. És el que s'hauria de potenciar. Igualada tot just acaba d'obrir fa dos anys un nou cinema, però a penes hi ha res més. Hi hauria d'haver més diversificació. Una bolera, per exemple. Caldrien coses que portessin més trànsit de persones des de fora".

Des de l'associació Nou Centre d'Igualada defensen, com les altres associacions, que "anem cap a una saturació que no pot ser bona. No hi hauran més consumidors perquè hi hagi més supermercats. Ara bé, hi ha poca cosa a fer, un ajuntament ho autoritza i en té la potestat". En tot cas defensen que "cal establir un acord a nivell de Conca d'Òdena per frenar i limitar la proliferació de superfícies comercials, o almenys parlar-ne". Remarquen que "no poden anar dient que no això no afectarà el comerç especialitzat". 

Les associacions comercials de la Conca, les citades junt a Montbui Comerç, plantegen des de fa mesos que hi hagi un full de ruta en comú que es vagi treballant per cercar solucions. Creuen que és el moment de "trobar aliances" i defensar el model de comerç tradicional, de manera que s'harmonitzi també l'oferta que hi ha al territori.

 

 


1 Comentaris

f

franc

IGD

20 de febrer 2019.12:50h

Respondre

Se habla del traslado de un establecimiento alimentario que opera en la conca.
y resulta curioso que ahora se despierte el proyecto del plan Director....
Adelante alcaldesa, en la conca... Llegir més necesitamos muchos Servicios sobretodo una red de movilidad más adecuada de transporte público que realmente cubra la necesidad de los ciudadanos que han de desplazarse a trabajar a los distintos polígonos….

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.