TORNAR

El Consell del Rec ja té els tres representants per al jurat de la Consulta de projectes

Triaran la quinzena de projectes que entraran en competència

societat
Dimarts, 17 gener 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Miquel Vila, com a representant dels propietaris, Enric Senserrich, pels veïns, i Rosa Maria Parés, com a representant del CECI i entitats, són els membres del Consell del Rec que seran al jurat del concurs de projectes. La primera reunió serà el 6 de febrer. 

El Consell del Rec ja ha escollit quines tres persones els representaran al Jurat que haurà d'escollir les propostes guanyadores de la Consulta de projectes del Rec. A la reunió celebrada el passat dijous dia 12 de gener a l'Adoberia Bella es va acordar que la representació del Consell serà col·legiada i anirà a càrrec de tres persones amb perfils diferents: un representant dels veïns, un representant dels propietaris i els empresaris del barri i, finalment, un representant de les entitats amb vinculació al Rec.

El Jurat es reunirà per primera vegada el proper dia 6 de febrer, i en aquesta primera reunió haurà d'escollir 15 propostes finalistes del total dels 48 equips presentats a la consulta, cinc per a cada una de les tres categories: Edificació i mixticitat d'usos, Espai públic i paisatge urbà i Urbanisme i connectivitat. A més dels representants del Consell del Rec, el jurat està format per membres de l'Ajuntament com el Cap de Servei de Projectes, el Secretari i l'Interventor, i també per autoritats i experts del sector com un representant del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, el Director General d'Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat de Catalunya, el director de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona i un representant de l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya. El jurat serà presidit pel regidor de Qualitat Urbana de l'Ajuntament d'Igualada.

Una de les reunions recents del Consell del RecEn la seva deliberació, el jurat tindrà en compte criteris com l'experiència del director o la multidisciplinarietat de l'equip, i els quinze seleccionats rebran una remuneració de quatre mil euros i tindran tres mesos per presentar un projecte de millora del barri del Rec d'Igualada. Abans de començar a elaborar les seves propostes, però, els equips seleccionats participaran en una jornada amb veïns que se celebrarà un dissabte del mes de març al barri del Rec, i que inclourà una sessió d'informació i context general als assistents, una passejada pel barri i una sessió de coneixement directe amb la ciutadania perquè els arquitectes i urbanistes puguin interlocutar directament amb els igualadins que els vulguin traslladar les seves opinions i idees sobre el futur del barri.

Bona valoració dels debats de participació ciutadana

La reunió del Consell del Rec va valorar també els tres debats de participació ciutadana que s'han celebrat durant el mes de novembre i que van ser introduïts per experts i acadèmics en urbanisme i arquitectura. El regidor de Qualitat Urbana i segon tinent d'alcalde Jordi Pont va presentar al Consell del Rec l'informe quantitatiu dels debats, als quals van participar 89 persones (73% a títol individual i 27% en representació de diverses entitats). El cent per cent dels assistents van considerar l'experiència bona o molt bona. Les conclusions dels tres debats ciutadans es faran arribar als equips seleccionats perquè tinguin present l'opinió dels igualadins a l'hora d'elaborar els seus projectes.

 


2 Comentaris

M

M. Teresa Castells

Igualada

17 de gener 2017.12:37h

Respondre

El Sr. Senserrich no es veí de l’àmbit de l’actuació en le barri del Rec.
Srs de l’Ajuntament, no s’han assebantat qui som els veïns del barri per
representar-nos?

I

Igualadí

UpperRec

19 de gener 2017.02:24h

Però si els veïns amb pedigrí vau decidir no participar al consell del Rec...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.