TORNAR
PUBLICITAT

El Consell dels Infants d'Igualada es renova amb 12 nous membres

El componen dos infants de cada centre educatiu de primària

societat
Divendres, 16 novembre 2018. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Ja com a Ciutat Amiga de la Infància, distintiu que es va anunciar fa una setmana, Igualada ha renovat el seu Consell dels Infants. El proper 27 de novembre, a Oviedo, la capital de l'Anoia rebrà aquesta distinció que li permet sumar-se a una xarxa formada per prop de 300 municipis de tot l'Estat.

Aquest dimecres 14, tenia lloc al Saló de Sessions de l'Ajuntament d'Igualada l'acte de benvinguda als nous integrants del Consell Municipal dels Infants, format per 30 escolars de la ciutat. L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, i la tinent d'alcalde d'Acció Social, Igualtat, Infància i Joventut, Carme Riera, van encapçalar la recepció a la dotzena de nous membres per al curs 2018-2019, que hi assistien acompanyats de familiars i representants dels seus centres.

Les noves incorporacions, amb els representants del consistoriEs va fer el bagatge del Consell en els darrers 12 mesos, amb accions com l'inici del procés de participació, que actualment es porta a terme en tots els centres escolars d'Igualada, per a recollir propostes que ajudin a definir la futura ampliació del Parc Central, destinada al joc i el lleure infantil i familiar. També es van acomiadar els membres sortints del Consell i l'alcalde, molt especialment, va transmetre als assistents la rellevància del segell de Ciutat Amiga de la Infància 2018-2022, concedit recentment a Igualada per la UNICEF.

Aquest Consell es va crear l'any 2017 i les seves funcions passen per, entre altres, establir un mecanisme estable de participació que acosti aquest sector de la ciutadania als
valors de la cultura cívica, promoure un escenari educatiu i participatiu que els converteixi en subjectes actius de la ciutat i els permeti debatre sobre els temes que considerin rellevants, desenvolupar una major sensibilitat i implicació amb el seu entorn, estimular una millor convivència entre generacions, donar a conèixer els drets i deures dels infants a la comunitat i aconseguir que les persones adultes reconeguin els drets de la infància i valorin la seva opinió.

L'òrgan és presidit per l'alcalde, n'és vicepresidenta la regidora delegada de la matèria d'Infància i en formen part també els regidors responsables d'Urbanisme, Participació i Ensenyament, un regidor de cada grup municipal i, especialment, dos infants representants de cada centre educatiu de Primària de la ciutat. Concretament, un alumne de 5è i un de 6è, vetllant sempre la paritat en la composició de l'ens, essent tots ells escollits de manera democràtica pels seus companys. Al llarg del curs, el Consell celebra una sessió de treball mensual i, a més, dues sessions plenàries a l'Ajuntament. 


1 Comentaris

J

Joan Giner ITV

Igualada

17 de novembre 2018.09:29h

Respondre

Una excusa més per fer-se la foto. Ja hem acabat la feina. Oi que sí Sr. Castells?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.