TORNAR

El Consorci Sanitari de l'Anoia obre a la ciutadania la participació en el seu pla estratègic

Alguns dels eixos i les possibles millores es treballaran en grup o en base a enquestes

societat
Dilluns, 13 maig 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'òrgan que gestiona l'Hospital d'Igualada i el CAP Nord s'apunta nous objectius a nivell empresarial i assistencial amb l'obertura d'un nou programa per definir l'estratègia. El pla comprèn el proper bienni i compta amb set eixos definits.

El Consorci Sanitari de l'Anoia (CSA) treballa en un nou Pla Estratègic de cara al 2019-2021 que marqui les línies amb les que vol desenvolupar objectius i accions concretes que facin avançar l'entitat. El document l'elaboren gràcies a la participació dels màxims òrgans de govern de l'entitat, dels propis professionals que hi treballen i/o de representants d'entitats vinculades ja siguin organismes oficials o altres ens del mateix sector (aliances). Ara, el que vol ressaltar més el CSA és que el propi ciutadà i ciutadana tingui la seva veu representada i pugui expressar la seva opinió de com vol que sigui la entitat de salut de la seva referència.

El Consorci té set línies estratègiques a desenvolupar. En primer lloc, enfortir la relació amb les persones i la seva salut; també, crear condicions per a l'atracció, compromís i fidelització dels professionals; potenciar pràctiques i models assistencials orientats a resultats per millorar l'atenció amb qualitat i seguretat; promoure, crear i consolidar xarxes amb altres institucions que incrementin la fortalesa del CSA; promoure activament una política de responsabilitat social corporativa; impulsar la docència, la recerca i la innovació mitjançant la gestió del coneixement; i, finalment, aplicar la tecnologia per apropar el CSA a la ciutadania, optimitzant processos i garantint la seguretat.

En en algunes d'aquestes línies, es planteja un treball de grup, ja sigui com a reunions amb representants d'associacions de malalts a les que està vinculat, amb l'elaboració d'entrevistes/enquestes a grups de pacients en els diferents dispositius assistencials (Hospital, en àrees com Urgències, Consultes, etc.., el CAP Nord, Salut Mental...), la creació de grups focals de discussió entorn a un conjunt de preguntes, o bé grups de treball per explorar l'abordatge de diferents mancances que es puguin tenir per satisfer les expectatives dels ciutadans/anes. Igualment, es publicaran enquestes d'opinions a través de les seves pròpies xarxes socials. Amb aquest treball, el CSA vol tenir la certesa que totes les persones de qui té cura de la seva salut se sentin escoltades i representades. Només així el Consorci creu que pot donar solidesa a aquest nou Pla.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.