TORNAR

La consulta sobre al·lèrgies al CAP Igualada Nord redueix un 21% les derivacions a l'Hospital

Es preveu que en un futur una tendència a l’alça de persones afectades per al·lèrgies

societat
Dimecres, 7 febrer 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Des del desembre de 2016, Igualada compta amb un nou servei enfocat al tractament de les al·lèrgies.  El projecte està encapçalat per la doctora Bèlgica Minaya. 

Fa una mica més d'un any, el CAP Igualada Nord va obrir una nova consulta dirigida a diagnosticar i tractar al·lèrgies respiratòries i alimentàries. Aquesta atenció, compleix els requisits bàsics pel diagnòstic i tractament de la malaltia al·lèrgica seguint una organització basada en el "model assistencial d'atenció al·lergològica a Catalunya" del Departament de Salut. Des de la posada en marxa d'aquesta nova consulta s'han atès 73 pacients i s'han pogut resoldre un de cada quatre pacients en la mateixa primària; això ha significat que han disminuït en un 21% les derivacions de la primària a l'Hospital. 

El projecte el dirigeix la doctora Bèlgica Minaya, pediatra especialista en immune al·lèrgia i Ester Molas, infermera pediàtrica formada en aquesta matèria. Durant el mes de juny del 2017 Minaya i les infermeres Ester Molas, Ester Castillo, Gemma Bertran i Fina Bové del Consorci Sanitari de l'Anoia, a més de Silvia Del Valle Fernández, de l'Hospital de Sant Joan de Déu, van fer un curs de formació a professionals d'Atenció Primària de l'Anoia: 'Patologia al·lèrgica pediàtrica al Cap Igualada Nord'.

Una de les consultes a un infant al CAP NordEl nombre de persones afectades per malalties al·lèrgiques cada vegada és més gran i les previsions de futur preveuen una tendència a l'alça o mantinguda d'afectats. El col·lectiu pediàtric són els més vulnerables donat que estan justament en edat de creixement i desenvolupament de l'aparell immunitari. Segons el protocol descriu, l'equip del CAP Igualada Nord detectarà els motiu que causa l'al·lèrgia, realitzarà les proves pertinents pel seu diagnòstic, donarà el suport educatiu i seguiment a la família i a l'infant. Algun tipus d'al·lèrgia, caldrà ser atès a nivell hospitalari per seguir tractaments no disponibles a nivell d'Atenció Primària. En aquest cas, el treball continu i coordinat entre els professionals del CSA d'atenció primària i Hospital farà possible donar un servei al ciutadà de màxima qualitat.

 


1 Comentaris

M

Marisol

Igualada

7 de febrer 2018.20:36h

Respondre

Hola! ara mateix no tinc dades objectives, però jo puntualitzaria que fa ja alguns anys que el nostre estil de vida (sobretot de gestió de les situacions i gestió emocional) ens està portant a... Llegir més tenir moltes més al·lèrgies i intoleràncies, només cal mirar a les persones del nostre voltant. Molt bones notícies el vostres servei del CAP Nord, felicitats !

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.