TORNAR

El correfoc de Festa Major d'Igualada seguirà al Nucli Antic per motius de seguretat

L’Ajuntament, després de consultar a les colles, té decidit no canviar el recorregut

societat
Dimarts, 19 juny 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Malgrat que en un primer moment la idea de l'Ajuntament d'Igualada era que el Correfoc de la Festa Major partís del centre de la ciutat per acabar al Parc Central, aquesta intenció està pràcticament descartada. Les dificultats per tancar el nou recorregut i les reticències d'algunes de les colles han fet que els tècnics i la regidoria de Promoció Cultural renunciïn a fer cap canvi.

La Festa Major d'Igualada tindrà un dels plats forts musicals al Parc Central. En espera d'acabar de negociar i enllestir la programació, ha transcendit ja que el concert del divendres a la nit, d'un conegut grup català de fusió musical, tindrà lloc a l'entorn del Parc Central. Una de les novetats d'aquesta edició. La intenció de l'Ajuntament era que el Correfoc, que es fa també el divendres, comencés al centre de la vila i desemboqués al nord de la ciutat, just per al concert. Amb tot, aquesta intenció va ser debatuda per dues de les quatre colles que prenen part en el Correfoc. Finalment, segons la mateixa regidoria, es mantindrà el recorregut de sempre ja que "no caldran noves alteracions en el trànsit, ni caldran mesures de seguretat addicionals i diferents a les de les edicions anteriors".

El Correfoc de 2012 FOTO: Ajt. IgualadaL'opció serà avançar l'hora del Correfoc de manera que els participants d'aquesta activitat la puguin compaginar amb el concert. El canvi de recorregut tenia l'oposició del Ball de Sant Miquel i els Pixapólvora, mentre que la nova opció tenia a favor les dues altres colles que hi prenen part, els Diables d'Igualada i els Mal Llamp. En el cas de la primera agrupació, a punt de fer els 10 anys, expliquen que "sempre hem entès que un correfoc i en aquest cas el Correfoc d'Igualada ha de passar pel Nucli Antic, pels seus carrerons estrets que li confereixen el caràcter". El tram final del recorregut proposat, al carrer Sant Josep, "és un vial molt ample i no s'ajusta a allò habitual en un correfoc", que a nivell visual llueix més en àrees estretes. "No hi hauria sensació de correfoc", expliquen des del Ball de Sant Miquel.

Les colles que veien amb bons ulls que el Correfoc finalitzés a la zona del Parc Central argumentaven que el públic del concert, majoritàriament jove, i el que participa en l'activitat són coincidents i podia ser una bona manera d'arrossegar persones cap a aquest sector de la ciutat. Amb tot, la idea inicial hauria estat descartada definitivament per l'Ajuntament davant la manca d'acord entre les colles. En primer lloc per les alteracions del trànsit que suposaria treure el recorregut del Nucli Antic i en segon lloc per les mesures de seguretat que s'haurien d'implementar en el tram on es faci el correfoc. Per tant, segons l'Ajuntament, si no hi han canvis de darrera hora es mantindrà a grans trets el circuit des de la Plaça Sant Miquel fins a la placeta dels Traginers.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.