TORNAR

El cost d'esborrar pintades a Igualada suma 42.000 euros el darrer any

Les últimes setmanes han aparegut a diferents punts pintades amb motius nazis

societat
Dimarts, 10 abril 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En els darrers 12 mesos, els operaris de l'Ajuntament d'Igualada han eliminat gairebé un miler de pintades a la ciutat. Fonts municipals expliquen que "el 2017-2018 hi ha hagut un important increment de pintades respecte a altres períodes".

El darrer mes, l'aparició de pintades de simbologia feixista a diversos espais urbans d'Igualada i en alguns edificis públics com escoles o el Casal Popular el Foment ha tingut un especial impacte en la població. L'impacte d'aquest brot i els costos d'esborrar aquestes guixades "no es poden calcular amb exactitud" segons l'Ajuntament, ja que la despesa que significa desfer-se'n varia segons "el tamany i la superfície". La quantificació que fa l'Ajuntament igualadí és d'uns 42.000 euros dels quals "38.000 és el cost del temps del personal de neteja invertit en les operacions" i 4.000 més en materials (pintures, tints, tovalloletes, decapants i altres) que s'han utilitzat.

Una de les pintades, aquesta de simbologia feixista, que han aparegut les darreres setmanesAl llarg del darrer any, segons les xifres de l'Ajuntament,  "s'han eliminat, netejant o repintant al damunt, al voltant d'un miler de pintades de tot tipus" a diferents punts de la capital anoienca. Les pintades són de diferents tipologies. A part de la quinzena de característiques feixistes de les darreres setmanes, ha estat un any especialment "intens d'agitació social i política". Fonts municipals asseguren que "en el període 2017-2018 s’ha detectat un increment de pintades respecte altres anys. A més, hi ha un nombre de pintades 'ordinàries': graffitis i tags en parets i contenidors".

La factura dels contenidors, inferior

Pel que fa al cost de reposició dels contenidors, el 2017 va ser d'uns 30.000 euros -es van registrar 33 equips cremats o amb desperfectes-, per tant, inferior a la inversió en esborrar pintades. Amb tot, el cost habitual de reposició de contenidors acostuma a estar clarament per sota de la xifra de l'any passat (el global de 2016 va ser d'uns 15.000 euros). 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.