TORNAR

Creix la xifra de persones ateses a Càritas, la majoria per demandes d'alimentació o pobresa energètica

Es van atendre en total més de 200 casos, un 35% dels quals usuaris nous

societat
Dimarts, 14 maig 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'organització va atorgar ajuts per valor de més de 33.000 euros el 2018. D'aquests diners, el gruix principal en beques per projectes d'horticultura o reciclatge professional.

Càritas Anoia-Segarra atenia el 2018 un major nombre de famílies en relació a l'any anterior. Es mantenen a grans trets les situacions i els índexs de la cronificació de la pobresa que s'advertien en exercicis anteriors, però per primer cop des dels anys més durs de la recessió, a principis d'aquesta dècada, creix el número de persones ateses, encara que sigui de manera lleu. El 2017 es van fer 839 intervencions, cosa que equivalia a 183 demandants i 444 beneficiaris; aquest 2018 eren 1.619 intervencions, que responien a "207 persones (97 homes i 110 dones), que correspon a 496 beneficiaris". La majoria de les unitats beneficiàries reben ajudes en alimentació o subministraments per la llar (amb vals de butà inclosos): 142 sobre els 207.

Una reunió de Càritas en una de les escoles d'IgualadaDels dos centenars de casos, un 60% es tracta de persones amb orígens al Nord d'Àfrica. L'informe de la Memòria Anual que presenta l'entitat indica que "més d'una tercera part de les persones ateses des del Servei d'Acollida i Atenció Social, es troben en situació administrativa irregular". En aquest sentit, l'organització assenyala que "continuem apostant per projectes prelaborals, amb la finalitat de donar resposta a totes aquelles persones que es troben en situació administrativa irregular i poder facilitar la inclusió social d'aquestes".

Dels poc més de 33.000 euros en ajudes, 11.000 van anar parar a programes per a persones que han arribat recentment a la comarca o al país i necessiten una formació prelaboral. Els projectes "Horticultura o Reciclem van dirigits a participants que requereixen suport i seguiment principalment en les competències bàsiques, no dominen la llengua, el nivell formatiu sovint és molt baix, no poden sostenir-se i sembla difícil una inserció o incorporació al mercat laboral, així com poder garantir una millora de competències i autonomia".

La problemàtica habitacional és cada cop major també, segons la Memòria. Les dades recollides, mostren un augment en el nombre d'usuaris que"ocupen pisos de manera il·legal: el 2017 eren 11 i l'any passat 23". També els que es troben acollits per altres famílies/persones, que han passat de 23 a 37. 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.