TORNAR

La Diputació aportarà uns 87.000 euros per arranjar la Casa Bas de Capellades

L’Ajuntament rep una subvenció per a la milllora de la coberta de l’equipament

societat
Dimecres, 24 octubre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament de Capellades vol enfortir el paper de la Casa Bas a nivell cultural i activarà diverses obres de manteniment. Aquesta setmana passada va tancar un conveni de col·laboració econòmic amb la Diputació.

Capellades rebrà una subvenció per arreglar la coberta de Casa Bas, del Programa Complementari de Reforma i Millora d'Equipaments Locals de la Diputació de Barcelona. Es tracta d'una dotació econòmica és de 87.238 euros, que han de servir per a la substitució de la coberta. Actualment, a l'edifici de Casa Bas s'ha intentat arranjar la coberta, però la part estructural de bigues de fusta està massa afectada per les filtracions i cal fer una substitució completa d'estructura i coberta a la planta golfes perquè l'edifici no segueixi malmetent-se greument. Alguna de les parts de la coberta s'han hagut d'apuntalar.

L'emblemàtic edifici capelladí precisa de reformesLa finalitat de la intervenció és retirar la coberta existent, fer un sostre de biga de formigó vista amb aparença de fusta i entrebigat d'encadellat ceràmic i sostre lligat a l'edifici amb un enfaixat perimetral. És previst mantenir l'acabat amb nova teula àrab però proporcionant aïllament tèrmic mitjançant plaques de poliestirè extrusionat. En aquest sentit, el regidor de Cultura, Àngel Soteras, destaca que aquesta actuació permetrà garantir millor la conservació d'aquest històric edifici. "Han estat diverses les gestions -visita del diputat d'Urbanisme, Josep-Ramon Mut, i serveis tècnics de la Diputació inclosa-, però finalment ha valgut la pena. El cost i l'abast de la intervenció és molt superior a la previsió inicial i la col·laboració econòmica de la Diputació era imprescindible".

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.