TORNAR

Dues infermeres acaben la residència en geriatria a l'Hospital d'Igualada

La direcció del centre aplica un pla de supervisió de dos anys en la formació en aquesta especialitat

societat
Dilluns, 14 maig 2018. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Dues infermeres, que procedeixen d'Astúries i Múrcia, respectivament, són a punt d'acabar la residència a l'Hospital d'Igualada en l'àmbit de geriatria. La formació dura dos anys en el cas de les infermeres i quatre en el cas dels metges. 

A l'Hospital d'Igualada, dues infermeres residents en l'especialitat de geriatria han acabat, aquest mes de maig, la residència. El primer centre hospitalari català acreditat per poder fer formació reglada en infermeria geriàtrica va ser el centre igualadí, el 2012, quan el Ministeri de Sanitat i Consum va autoritzar aquest centre a formar metges i infermeres en geriatria a la Unitat Docent Multiprofessional de Geriatria.

L'equip del CSA amb les dues infermeresL'especialitat en infermeria geriàtrica faculta la capacitat per ensenyar, supervisar, investigar i liderar les cures destinades al pacient d'edat avançada amb pluripatologia i polifarmàcia que presenta cert grau de dependència per a les activitats bàsiques de la vida diària. També actua com a assessor/a en tots els nivells de sociosanitari. Tenen la responsabilitat específica de donar i fomentar la millor atenció d'infermeria i col·laborar amb el sistema sociosanitari per a la correcta utilització dels recursos.

L'any 2013 va començar la formació el primer MIR (Metge Intern Resident) de geriatria i al 2016 van completar-la les dues primeres infermeres IIR (Infermera Interna Resident). Els residents poden venir de qualsevol lloc d'Espanya i concretament, en el cas d'aquestes dues infermeres procedien d'Astúries i de Múrcia. L'Hospital té acreditat que cada any puguin iniciar la residència de geriatria dues infermeres i un metge. La formació dura dos anys en el cas de les infermeres residents i quatre en el cas del metges residents.

L'Hospital disposa d'un pla de supervisió durant aquesta etapa de dos anys de formació de les infermeres i que està perfectament planificat per obtenir així la màxima eficiència. La planificació permet adquirir les competències necessàries per gestionar els pacients atesos en els diferents dispositius en l'àmbit de l'atenció geriàtrica. L'adquisició d'aquestes competències s'ha de fer de manera progressiva dins del pla formatiu, a partir de l'adquisició dels objectius docents relacionats amb la mateixa i la seva correcta avaluació.

 


1 Comentaris

p

pep

15 de maig 2018.21:24h

Respondre

Tots uns magnífics profesionals, pero i trobo a faltar el de sempre, ”El Castells”

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.