TORNAR

Eixarcolant reclama més suport econòmic per part de l'Ajuntament i cobrar la subvenció de 2018

L’Ajuntament replica que ”cal assegurar l’equilibri entre l’aportació pública i la de l’entitat”

societat
Dissabte, 16 febrer 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Per quart any, el col·lectiu igualadí Eixarcolant organitzarà la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades. En un comunicat, els seus impulsors demanen que l'Ajuntament d'Igualada faciliti línies de finançament perquè es pugui seguir desenvolupant.

D'aquí a dos mesos tindrà lloc la quarta jornada sobre els usos gastronòmics de les "plantes oblidades" que Eixarcolant celebra a Igualada. Una celebració plenament consolidada que enguany tindrà lloc el 13 d'abril amb unes 90 activitats. L'organització ha enviat un comunicat on retreu a l'Ajuntament d'Igualada que els negui "l'accés a les línies de finançament i espais de difusió que una activitat de les seves característiques precisaria". L'associació reclama també "el pagament de 4.500 euros" de la subvenció per a les activitats de l'any passat que encara no hauria estat satisfeta. Per part del govern igualadí, s'afirma que "valora aquesta jornada com una iniciativa de gran valor per la ciutat i la comarca i hi seguirà fent costat com fins ara, dins del programa de subvencions del seu departament de Medi Ambient". En tot cas, recalquen que "cal assegurar un equilibri entre l'aportació pública i el cofinançament de la pròpia activitat, com es fa en totes les iniciatives impulsades per entitats".

Els impulsors de la jornada, entenen que en tres anys la Jornada "s'ha consolidat com un esdeveniment de referència per a tot el sector i és catalitzador, exemple i estímul per un gran nombre de projectes individuals i col·lectius que amb el seu desenvolupament no fan sinó contribuir a forjar un nou paradigma en la producció i consum d'aliments". Afegeixen que "és incomprensible que Igualada no faci una aposta epr aquest esdeveniment i que el govern no fes gala d'acollir a la seva ciutat un esdeveniment de tals característiques i cercar els recursos necessaris per garantir-ne la viabilitat. Més quan tota l'organització es porta de forma voluntària des del Col·lectiu Eixarcolant". 

Manifesten que "persistirem en l'organització de la Jornada a la ciutat d'Igualada, com a proposta que posem al servei de la ciutat i del país per tal de cobrir una mancança estructural a nivell de polítiques públiques en aquest àmbit. Però volem denunciar les condicions sota les quals hem d'organitzar-la i com des del govern municipal se'ns neguen les eines que permetrien dotar-la del finançament i difusió adequats". 

Els 4.500 euros que esmenten "corresponen a les despeses de la Jornada del 2018 (fa prop d'un any) i els hem hagut d'avançar. I més greu
encara, per a l'edició prevista pel proper 13 d'abril avui presentem el programa sense saber encara quin serà el finançament disponible. Ara per ara tant sols sabem del cert que si res no canvia haurem d'avançar almenys 10.000 euros de les nostres butxaques".  Indiquen que "ho hem exposat en reiterades ocasions als responsables del govern municipal i al mateix alcalde de la ciutat, el senyor Marc Castells. Tanmateix, a data d'avui, la Jornada no és concebuda pel govern municipal com un element a impulsar des del consistori". Parlen d'una situació "insostenible".


7 Comentaris

T

Teresa

Igualada

18 de febrer 2019.14:56h

Respondre

El medi ambient i tot el que implica és un aspecte que és té molt poc en compte per part de l’ actual Ajuntament . Cal reivindicar iniciatives com aquestes que ens fan prendre consciència del ... Llegir més medi natural que ens envolta i les seves possibles aplicacions. Per una Igualada més verda!

t

toni

igualada

20 de febrer 2019.13:27h

jo tambe montaria jornades per a els meus amics sobre les meves aficions si m’ho subvenciones l’ajuntament!!
Trobo genial aquesta jornada pero no que es demani finançament per tot el que... Llegir més es fa.
Jo vaig asistir hi l’any passat pero dubto que molts dels que han deixat la seva opinio ho hagin fet. Hi aneu enguanty i després opineu, menys demagogia senyores i senyors

M

Marc que tinc

Igd

17 de febrer 2019.10:47h

Respondre

L’actual alcalde d’Igualada es mou per titulars en q ell sigui protagonista. Només cal proposar-li al senyor castells que participi deu minuts com a voluntari: li poseu el davantal, li feu la... Llegir més foto i que pugui fer un discurset davant les càmeres. Tema resolt.

J

Josep

Igualada

16 de febrer 2019.14:45h

Respondre

El cinisme i la hipocresia de l’Ajuntament són màxims. En una mateixa frase diuen que ”valoren aquesta jornada com una iniciativa de gran valor per la ciutat i la comarca” i que ”hi... Llegir més seguirà fent costat com fins ara, dins del programa de subvencions del seu departament de Medi Ambient”. Es precisament millores en el sistena de finançament el que demanen, i són ben lògiques segons l’argumentari del comunicat. Per tant ”fer-hi costat com fins ara” no pot pas ser compatible amb ”concebre la Jornada com una iniciativa de gran valor per la ciutat”. Gràcies per ser tant srncers. A mi m’ha quedat molt clar senyor alcalde. Si aquest és el seu model de ciutat, ja ha perdut el meu vot.

E

Ernest

Igualada

16 de febrer 2019.11:40h

Respondre

Nois si voleu més diners, feu-vos de Joce Cambra, de Fira d’Igualada o de Vadifoodies. Així de fàcil

X

Xavi

16 de febrer 2019.09:38h

Respondre

L’ajuntament demana equilibri per aquestes jornades però no per deixar-se 80.000€ en una aplicació que no tenia futur ni abans de començar i que te més d’amiguismes que de... Llegir més realitat.

L’igualada dels amics/gues de l’alcalde.

J

Jordi

Igualada

16 de febrer 2019.09:33h

Respondre

Gràcies Marc Castells per ajudar que les entitats d`Igualada puguin fer els seus actes.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.